Raed Arafat este îngrijorat în privința noului an școlar: „Îl derutează pe copil acest lucru”
Șeful DSU, Raed Arafat, spune că elevii respectă regulile impuse de autorități cât timp sunt la școală, însă, atunci când ies din incinta unității de învățământ, de multe ori sunt așteptați de adulți care nu respectă măsurile, iar aceste lucruri îi vor deruta pe cei mici.
„Este un aspect clar. La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. În școală, copilul este supus unor reguli clare. Copiii respectă regulile în cea mai mare parte. La poarta școlii, trebuie și părinții, și bunicii să păstreze aceeași regulă, altfel și pentru copil e greu să explici de ce la școală respectă și când iese nu mai respectă, pentru că cel care vine să îl ia nu respectă. Fără să generalizăm, poveștile s-au văzut din anumite școli nu înseamnă că sunt la toate școlile. Trebuie regulile să fie regulă generală. Să înțeleagă părinții că au de respectat reguli de distanțare, portul măștii și la poarta școlii”, spune Raed Arafat la Digi 24.
Raed Arafat: Copiii vor fi derutați
Șeful DSU atrage atenția că acest lucrul îl derutează pe copil, prin urmare va întreba de ce trebuie să respect în școală și afară nu.
Și acasă nu e regula, nici la vecini. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări.Trebuie controlată situația respectivă prin informarea și educarea populației. Să respecte regulile și la poarta școlii, și copilul, și adultul. E mai îngrijorător, fiind o zonă în care adulții transmit între ei. Orice modalitate prin care putem să reamintim, într-un mod frumos, că trebuie respectate regulile, trebuie să îl facem. Credem sau nu în măsurile luate, sunt reguli care trebuie să fie respectat, a mai precizat Raed Arafat.
De ce copiii au mai puține probleme în infecțiile cu SARS-COV-2? Explicațiile unui specialist român din Olanda
Mihai Netea, profesor român și cercetător în imunologie la o universitate din Olanda, a precizat la Digi 24 că cei mici au mult mai puține probleme decât adulții în infecțiile cu SARS-CoV-2, iar posibilitatea de a-l transmite este mult mai mică.
„Prezența moleculelor ACE-2, de care se leagă noul coronavirus, este mult mai scăzută în plămânii copiilor decât în cazul adulților. Aceasta este una dintre explicațiile pentru care copiii ar fi mai puțin atacați de SARS-CoV-2”. spune profesorul Netea la Digi 24.