Raluca Prună nu vrea amnistiere, nici grațiere: „Nu este o prioritate”

Publicat: 14 07. 2016, 19:24
Actualizat: 02 11. 2016, 08:50

„Nu este pentru mine o prioritate să dau o amnistiere și o grațiere. Acestea nu se dau pe picior. Se dau după o analiză și cred că România este în situația să adopte alte măsuri. După mine, poate veni cineva care se poate gândi dacă acest lucru servește societății românești. Eu cred că nu”, a spus ministrul Justiției, prezent la recepția Ambasadei Franței la București.

Raluca Prună a adăugat că, în opinia ei, înainte de grațiere și de amnistiere sunt multe alte măsuri – dreptul la muncă, creșterea normei de hrană, reinserția socială – care trebuie luate în calcul.

„Discut cu conducerea ANP, sunt informată în permanență. Luăm deciziile administrative care se pot lua. Nu o să mă grăbesc să iau niciun fel de decizie în situație de criză și am să pun pe masa Parlamentului, la începutul sesiunii, un pachet și sunt convinsă că fiind o chestiune de interes general Parlamentul va conlucra pentru adoptarea rapidă a ceea ce propunem. Deschidem consultarea săptămâna viitoare”, a mai precizat ministrul.