Raluca Turcan: Ne dorim reluarea cursurilor „față în față”. Lucrăm la mai multe scenarii
Raluca Turcan a afirmat, luni, că Guvernul vrea reluarea cursurilor „față în față”. De asemenea, aceasta a afirmat că se lucrează „la mai multe scenarii”. Turcan a mai vorbit despre e nevoia de suplimentare a spațiilor de predare, pentru a fi asigurată distanțarea dintre elevi.
Raluca Turcan a spus că este nevoie de un front comun
Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, luni, la o întâlnire cu reprezentanții Asociația Orașelor din România (AOR), că este necesar un front comun cu autoritățile locale, pentru începerea noului an școlar.
„Guvernul lucrează pe mai multe scenarii. Noi ne dorim revenirea la o viață normală și dacă condițiile epidemiologice să ne permită reluarea cursurilor anului școlar față în față. Avem, însă, și alte scenarii care să aducă elementele de predare online în diferite proporții și dacă vom apela și la predarea online sau la învățarea față în față, împreună cu dumneavoastră, cei care investiți în infrastructura școlară, va trebui să luăm măsuri astfel încât în școli, în clase să fie condiții de distanțare pentru elevi, să suplimentăm spațiile de predare, astfel încât săi avem și partea de securitate sanitară pentru copii, cât și partea de calitate a serviciilor educaționale, de care se ocupă Ministerul Educației”, a afirmat Raluca Turcan.
Monica Anisie, despre tabletele și laptopurile care vor ajunge la elevii defavorizați: ”Am pus termenul limită 10 septembrie”
Potrivit ministrului Educației și Cercetării, 250.000 de tablete și laptopuri ar trebui să ajungă în posesia elevilor defavorizați, cei care nu au acces la tehnologie pentru a-și desfășura, online, orele de curs.
Monica Anisie a declarat că a fost elaborat deja un caiet de sarcini, iar o informație foarte importantă este aceea că tabletele și laptopurile respective ar trebui să ajungă în unitățile de învățământ până pe data de 10 septembrie. Totuși, trebuie știut că achiziția celor 250.000 de laptopuri și tablete nu este făcută de Ministerul Educației. Și, cu siguranță, vor apărea și unele semne de întrebare firești, ținând cont că, dacă există 250.000 de gospodării defavorizate, în fiecare dintre ele trăiesc mai mulți copii, nu numai unul singur, astfel că nu toți vor avea acces la tehnologie. Fără a mai discuta și un alt aspect. Încă există gospodării care nu au curent electric în România.
Fundaţia World Vision a organizat o dezbatere online, iar Monica Anisie a oferit precizările necesare în legătură cu acest subiect, menționând – totuși – și că România ”nu a fost pregătită pentru educația online”.