Răsturnare de situație în cazul violului de la Liceul „D.Gusti”. Declarația care i-a surprins pe polițiști

Publicat: 24 01. 2013, 16:35
Actualizat: 23 05. 2015, 11:01

Inspectoratul Școlar al Municipiului București va monitoriza activitatea Liceului „Dimitrie Gusti”, după ce o elevă a reclamat că ar fi fost violată de mai mulți colegi în toaleta unității de învățământ, după care a spus că raporturile sexuale s-au produs „în afara școlii, de bună voie și gratuit”.

Eleva care susținea inițial că a fost violată în toaleta liceului are 15 ani și este în clasa a IX-a.

În prezența tutorelui, ea a revenit asupra declarației inițiale, afirmând că, de fapt, a întreținut relații sexuale cu șase elevi din clasele a IX-a și a X-a, „de bună voie, în afara școlii și fără să fi primit foloase materiale”, a explicat inspectorul general adjunct Florian Lixandru.

Potrivit reprezentanților Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), monitorizarea liceului va începe săptămâna viitoare, luni.

Lixandru a precizat că acțiunea va viza atât activitățile didactice și educative din liceu, cât și comportamentul elevilor. De asemenea, vor fi studiate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere ale liceului în decembrie 2012, lună în care eleva susținea inițial că s-a produs violul.