RATB: Persoanele rănite în accidentul din Pasajul Lujerului pot trimite cereri pentru despăgubiri

RATB: Persoanele rănite în accidentul din Pasajul Lujerului pot trimite cereri pentru despăgubiri
Publicat: 14/05/2012, 15:17
Actualizat: 14/05/2012, 16:19

Persoanele vătămate în accidentul din Pasajul Lujerului, în care au fost implicate trei tramvaie de pe linia 41, pot trimite cereri pentru despăgubiri la sediul RATB, care va înștiința asiguratorul cu privire la solicitările ce vor fi primite, au declarat, luni, pentru Mediafax reprezentanții regiei

„În vederea formulării cererii de despăgubire către societatea de asigurări Astra SA, cu care RATB are încheiat contract, persoanele vătămate în accidentul de tramvai trebuie să depună o cerere la sediul RATB din str. Dinicu Golescu, nr. 1, sector 1”, au precizat reprezentanții regiei.

În urma solicitărilor, RATB va transmite părților prejudiciate toate informațiile necesare pentru formularea cererii de despăgubire.

Totodată, RATB va înștiința asiguratorul RCA cu privire la solicitările de despăgubire primite de la persoanele prejudiciate.

Reprezentanții RATB au precizat că în urma accidentului din 10 mai, care a avut loc în Pasajul Lujerului, pe linia tramvaiului 41, RATB a înștiințat societatea de asigurări cu privire la acest eveniment.

„Conducerea RATB își cere scuze, încă o dată, călătorilor pentru acest eveniment nedorit”, au mai spus reprezentanții regiei.

RATB a menționat că aceste măsuri sunt în conformitate cu prevederile Ordinului CSA nr.14/2011 cuprinzând Normele privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule.

Trei tramvaie ale liniei 41 au fost implicate, în dimineața zilei de 10 mai, într-un accident, în Pasajul Lujerului din Capitală, pe sensul spre Piața Presei Libere. Potrivit RATB, unul dintre tramvaie a rămas defect pe linie, al doilea a oprit la timp în spatele primului, însă cel de-al treilea nu a reușit să frâneze și le-a lovit pe celelalte două.

Cele patru spitale bucureștene unde au fost transportate victimele accidentului, respectiv Spitalul Floreasca, Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Elias și Spitalul „Grigore Alexandrescu” au înregistrat până în 10 mai, la ora 16.00, 86 de prezentări la Unitățile de Primiri Urgențe (UPU), șapte persoane rămânând atunci internate.

Ulterior, în jurul orei 19.00, reprezentanții Brigăzii Rutiere au precizat că în accident au fost rănite 92 de persoane, dintre care „23 grav și șase minor”.

Numărul celor care s-au prezentat la spital ca victime ale accidentului din Pasajul Lujerului este posibil să fi crescut, în după-amiaza zilei de 10 mai, și datorită faptului că RATB i-a asigurat pe cei răniți de „sprijin moral și material”, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali ai Poliției Rutiere.

Comisia de cercetare va stabili dacă accidentul de muncă de traseu suferit de victime va fi înregistrat de angajatorii pasagerilor sau de către RATB, a declarat pentru MEDIAFAX inspectorul general de stat de la Inspecția Muncii (IM), Dantes Nicolae Bratu.

Inspectorul general de stat de la Inspecția Muncii a mai spus că, având în vedere raportul de constatare încheiat la fața locului de către organele abilitate de poliție, modul în care s-a produs evenimentul și numărul mare al victimelor, mai ales din rândul pasagerilor aflați în tramvaiele implicate, membrii comisiei vor trebui să identifice toți lucrătorii din acele tramvaie care se deplasau către locul de muncă.

„Pentru această categorie de victime, există prezumția că au suferit un accident de muncă de traseu. Conform legislației privind securitatea și sănătatea în muncă, este accident de traseu dacă deplasarea s-a făcut în timpul și pe traseul normal de la domiciliul lucrătorului la locul de muncă organizat de angajator și invers. Comisia va verifica și dacă deplasarea lucrătorilor se făcea fără abateri nejustificate de la traseul normal și, de asemenea, dacă transportul se făcea în condițiile prevăzute de reglementările de securitate și sănătate în munca sau de circulație în vigoare”, a mai spus inspectorul general de stat.

De asemenea, membrii comisiei de cercetare vor contacta angajatorii victimelor, pentru a se stabili cu exactitate caracterul de muncă al accidentului.

Bratu a explicat că, în fișa individuală de instructaj, traseul și durata deplasării trebuie să fie menționate de către persoana care efectuează instruirea introductiv generală, la începutul fișei, imediat sub numele angajatului.

„În baza elementelor rezultate din declarații, expertize și a altor documente anexate la dosarul de cercetare întocmit, se vor stabili cauzele producerii evenimentului și reglementările legale încălcate. Persoanele responsabile pentru aceste încălcări ale legislației vor fi sancționate contravențional și, după caz, se va face propunerea de continuare a cercetării sub aspect penal”, a mai spus șeful IM.

Citește și ACCIDENT TRAMVAI

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Prima declarație a lui Cosmin Georgescu, după ce tatăl său a câștigat alegerile în România....
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Categoria de pensionari care primesc și 50% din pensia totală, începând cu 1 ianuarie 2025
Fenomenul Călin Georgescu pe TikTok, ignorat de SRI. Cifrele uriaşe ale candidatului viral pe reţea
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Gabriel Cotabiță ar urma să fie incinerat marți! Ce dezvăluiri a făcut prietenul lui, Iulian...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Cum arată noile DUSTERE ale Poliției? Au fost văzute pe platformă, în trafic - FOTO
FT: Independenţa militară de SUA, o discuţie din ce în ce mai aprinsă în cadrul...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Dispar bancomatele. Schimbare totală pe piața bancară. Cum vei mai retrage bani
Amestecul Rusiei în alegerile din România. Poziţia lui Georgescu față de Ucraina dă de bănuit
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
China anunță că a construit o armă similară cu Steaua Morții din „Războiul Stelelor”