Răzvan Cuc: Nu avem o problemă cu Uber și cu Clever, noi dăm o ordonanță ca să combatem pirateria
„Noi nu avem nici o problemă cu Uber și cu Clever, noi dăm o ordonanță ca să combatem pirateria. S-a născut această marotă că avem ceva cu Uber. Nu avem nimic cu Uber și partea Uber va fi probabil reglementată în perioada următoare. Nu vrem să interzicem, nu vrem să îi scoatem de pe piață, din contră, vrem ca toată lumea să urmeze aceeași legislație”, a explicat ministrul.
Cuc a adăugat că proiectele de acte normative au fost puse în dezbatere publică, în care puteau fi făcute observații. „Aceste lucruri s-au făcut, au fost participanți de la toate asociațiile, nu știu dacă au venit cei de la Uber, dar dacă nu au venit trebuiau să vină acolo să își spună punctul de vedere. Nu are nimeni absolut nici o problemă cu ei.”
Guvernul a avut, joi, consultări cu reprezentanții COTAR, în urma protestului transporatorilor. În urma discuțiilor, Executivul transmite că a hotărât emiterea unei OUG prin care să înlăture „pirateria” din transportul de persoane în regim de taxi.
Consultările între secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, reprezentanții ministerului Transporturilor și cei ai transportatorilor au avut loc în sediul Executivului. În urma discuțiilor s-a decis modificarea legii taximetriei, în scopul „înlăturării pirateriei din transportul de persoane”.
„Discuțiile au vizat măsurile necesare pentru combaterea pirateriei în sectorul transportului rutier și reglementarea unor activități de transport persoane. În cadrul consultărilor, s-a agreat preluarea mai multor propuneri ale patronatelor din transportul rutier în proiectul de ordonanță de urgență pentru instituirea unor măsuri în domeniul transportului rutier, precum și de modificare a Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, elaborat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Ministerul Transporturilor. Una din aceste propuneri vizează eliminarea sintagmei în mod repetat din legea taximetriei, modificare menită să contribuie la înlăturarea «pirateriei» din transportul de persoane. De asemenea, s-a convenit trecerea activității de rent a car la Autoritatea Rutieră Română și asupra prelungirii programului de transport interjudețean de persoane”, a transmis joi Executivul.
Consultările au avut loc în urma protestului transportatorilor. Pe platoul din Piața Victoriei erau la ora 9:00 1.000 de mașini. La protest au participat transportatori din Cluj, Arad, Timișoara, Iași, Bacău, Constanța, Dolj, pentru că pirateria este problema țării, nu a Bucureștiului, a spus Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.