REACȚIA lui Kovesi la acuzațiile lui Udrea: „Nu e prima dată când suspecții din dosare fac afirmații denigratoare la adresa mea”

Publicat: 30 01. 2015, 20:46
Actualizat: 30 01. 2015, 21:22

„Deci dl Coldea este cel care, în acest moment, deține această putere, pentru că pe de o parte deține toate secretele, este depozitarul tuturor secretelor tuturor, pe de altă parte are o foarte bună relație cu dna Kovesi. Și vă spun eu, care am intervenit în numirea dnei Kovesi în funcția de procuror DNA…”, a declarat Udrea pentru Hotnews.ro

În replică Kovesi a declarat următoarele: „Nu e prima dată când suspecții din dosare fac afirmații denigratoare la adresa mea și nu le comentez”

Declarațiile Elenei Udrea vin la 24 de ore după ce DNA a început oficial urmărirea penală împotriva ei pentru spălare de bani.

Anchetatorii susțin că Dorin Cocoș ar fi primit în 2009 o mită de 9 milioane euro pentru a-și folosi influența asupra ministrului Gabriel Sandu, pentru ca societatea Fujitsu Siemens să primească contractul pentru licențele informatice Microsoft. Procurorii susțin, că din cele 9 milioane de euro, Dorin Cocoș ar fi împrumutat compania Eurohotels, dar și că a achizționat o serie de imobile. Din descrierea faptelor făcute de procurori, rezultă că cele 9 milioane euro au fost utilizate în două scopuri: primul a fost să împrumute Eurohotels, împrumuturile fiind în cuantum mic – sub 40.000 lei; al doilea – achiziția de imobile, achiziție făcută în comun de soții Udrea-Cocoș.

Procurorii susțin că Udrea ar fi săvârșit infracțiunea de fals în declarații pentru că nu a declarat împrumuturile menționate mai sus. Acuzația cea mai serioasă este aceea de spălare de bani. Anchetatorii susțin că Udrea cunoștea faptul că imobilele cumpărate în comun cu Dorin Cocoș au fost plătite din banii primiți ca mită pentru intervențiile sale.

„Din probatoriul administrat până la acest moment, rezultă probe certe în sensul că inculpatul Cocoș Dorin a săvârșit infracțiunea de trafic de influență, sumele de bani obținute cu titlu de folos necuvenit din săvârșirea acestei infracțiuni fiind utilizate în achiziția de imobile și pentru creditarea societăților. Din declarațiile de avere din perioada 2009 – 2014, rezultă că  Udrea Elena Gabriela cunoștea proveniența fondurilor utilizate pentru achiziționarea de bunuri comune, având cunoștință și de intenția inculpatului Cocoș Dorin de obținere a unor chitanțe false privind restituirea pretinsului împrumut de la Pescariu Dinu”, susțin procurorii DNA