Prima pagină » Știri » Reacția lui Petre Roman, după cererea procurorilor din dosarul Revoluției: Povestea, cusută cu ață albă

Reacția lui Petre Roman, după cererea procurorilor din dosarul Revoluției: Povestea, cusută cu ață albă

Reacția lui Petre Roman, după cererea procurorilor din dosarul Revoluției: Povestea, cusută cu ață albă
Fostul premier Petre Roman a declarat, pentru MEDIAFAX, că demersul procurorilor de a cere redeschiderea urmăririi penale pe numele său, în dosarul Revoluției, este „o absurditate", o poveste cusută cu ață albă, deoarece el a fost numit premier în 27 decembrie, iar între 22 și 25 era „nimeni".

„Sigur că ar fi multe de spus, dar cea mai evidentă absurditate care mă revoltă este că ei (procurorii, n.r.) zic că la data comiterii infracțiunii, Petre Roman era prim-ministru și e complet fals. Eu am devenit prim-ministru în 27 (decembrie 1989, n.r) și între 22 și 25 eram nimeni, ca să zic așa. E cusută cu ață albă rău de tot povestea asta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Petre Roman.

Fostul premierul a mai subliniat că, în opinia sa, instanța de cameră preliminară nu va admite cererea procurorilor de redeschidere a urmăririi penale în ceea ce îl privește.

„Asta e convingerea mea. Există un rechizitoriu de vreo 520 de pagini pe care eu l-am văzut și care demonstrează între altele și faptul că eu nu aveam cum să fiu implicat în ceea ceea ce s-a vorbit, în ceea ce era acuzația inițială. (…) Există multe argumente, (…) ele au fost preluate de cercetarea respectivă și in rechizitoriu există o motivație de ce Petre Roman nu are cum să fie implicat, e foarte lămurită acolo, în rechizitoriul care deja a fost trimis la camera preliminară. (…) Ceea ce au trimis ei acum e pur și simplu fals”, a mai menționat Petre Roman.

„Singura mea întrebare este ce s-a întâmplat de au ieșit cu chestia asta acum, e foarte ciudat. (…) Pe lângă faptul că conține un fals, ea (cererea procurorilor, n.r.) este și total nemotivată și nejustificată”, a mai subliniat sursa citată.

Precizările vin după ce procurorii de la Parchetul General au anunțat, luni, că au dispus infirmarea clasării dosarului Revoluției și cer instanței redeschiderea urmăririi penale pe numele lui Petre Roman și al lui Teodor Brateș, cu privire la infracțiuni contra umanității.

În urma examinării din oficiu de procurorul general soluțiilor de clasare, Parchetul General a anunțat, printr-un comunicat de presă, că s-a dispus: infirmarea, ca netemeinice, a soluțiilor de clasare dispuse față de numiții Roman Petre – fost membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale și prim-ministru al Guvernului României și Brateș Teodor – fost redactor-șef la Televiziunea Română, cu privire la infracțiunile contra umanității și redeschiderea urmăririi penale în cauză.

Autor

Citește și