„În opinia mea, doamna ministru Carmen Dan trebuia demisă înainte de a fi numită. Este un moment pe care eu unul îl așteptam în sensul în care nu are și nu a avut anvergura necesară pentru a conduce un astfel de minister. Este un minister greu cu probleme cu anumite caracteristici. Carmen Dan, în opinia mea, a fost pusă de Dragnea acolo doar pentru niște lucruri. Nu a adus niciun plus valoare. Avem patru polițiști în mandatul lui Carmen Dan victime. Unul la Timișoara, unul la Suceava, altul la Maramureș, altul care a murit după suprasolicitare. Cam asta e Carmen Dan, dezastru total. Eu i-am cerut demisia de la început din 2017. A avut un mandat lung pentru că a avut susținerea lui Dragnea, cum a plecat prietenul doamnei, Dragnea la Rahova, a picat și susținerea doamnei. Viitorul ministru trebuie să facă multe lucruri, să echilibreze sistemul, dar nu am încredere nici în domnul de la Constanța că are capacitatea și anvergură necesară. Se pare că suntem blestemați la Ministerul de Interne”, a declarat, pentru Mediafax, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă.
Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex este de părere că demisia lui Carmen Dan de la Ministerul Afacerilor Interne este o decizie corectă, pentru că altfel ar fi fost demisă de premier.
„Trecând peste disputele politice și sindicale, în opinia mea bilanțul arată mult mai pozitiv decât a altor miniștri de Interne. Aș putea spune două lucruri, pachetul de legi pentru întărirea autorității polițistului și dotările și bugetul generos obținut pentru anul acesta. Oricum urma să fie schimbată. A fost un mandat mai bun față de al altor miniștri de Interne, pretențiile noastre sunt mari, dacă avea o echipa managerială performantă, lucrurile poate că stăteau mai bine, nu a avut nici puterea politică, cum au avut-o alți miniștri. Se putea mult mai mult, dar trebuia susținere politică și o echipă managerială mai performantă”, a declarat, pentru Mediafax, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex, Vasile Lincu.
„Demisia ministrului Carmen Dan, în opinia mea, este o demisie politică, dar eu cred că polițiștii or să înțeleagă că va urma un nou ministru de Interne înconjurat tot de eșalonul doi-trei și cred eu că, până la anul, MAI va bate pasul tot pe loc. Doamna ministru Carmen Dan urma să facă o reforma în MAI și acum îmi este teamă că o să batem pasul pe loc cel puțin un an și jumătate. Cred că doamna Carmen Dan era un ministru bun, care începuse să înțeleagă cum funcționează sistemul, că cei din eșalonul doi-trei nu îi spuneau întotdeauna exact realitatea și atunci cred că era pe un drum bun”, a declarat, pentru Mediafax, Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).
Sindicaliștii Europol nu sunt însă de aceeași părere, criticând dur mandatul lui Carmen Dan.
„A fost o chestiune de timp întrucât de 2 ani jumate de când a preluat portofoliul Internelor, ministrul Carmen Dan a generat cel mai mare haos pe care acest minister l-a cunoscut după 1989. Pornind de la politizarea masivă a posturilor de conducere și până la lipsa oricărui dialog cu sindicatele din Poliție, Carmen Dan a avut o agendă de partid care nu avea nicio legătură cu modernizarea Poliției Române și a Poliției de Frontieră Române. Carmen Dan lasă în urmă un sistem profund afectat de lipsa de predictibilitate, de lipsa de viziune și de lipsa unor obiective concrete. Putem spune, fără să exagerăm, că mandatul lui Carmen Dan a fost cel mai slab din rândul tuturor miniștrilor pe care i-am avut. Vrem ca experimentele la nivelul MAI să înceteze, iar coaliția de guvernare să înțeleagă că avem nevoie de un profesionist în fruntea ministerului”, a declarat, pentru Mediafax, Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.
Carmen Dan și-a anunțat demisia cu câteva minute înainte de ședința Comitetului Executiv de luni.
Nicolae Moga, propunerea de la Interne, este senator de Constanța în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 și 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat și funcția de vicepreședinte al Senatului în Biroul Permanent.