Reacția unuia dintre cei mai buni IT-iști din România după majorarea pensiilor parlamentarilor. „Ce răspundere extraordinară ai tu, nesimțit ordinar ce ești, acolo unde mănânci, dormi și votezi cum îți ordonă șeful tău”

Reacția unuia dintre cei mai buni IT-iști din România după majorarea pensiilor parlamentarilor. Ce răspundere extraordinară ai tu, nesimțit ordinar ce ești, acolo unde mănânci, dormi și votezi cum îți ordonă șeful tău

În câteva rânduri, Ciprian Jichici îi spune deputatului că el a construit o firmă de la zero și că își plătește toate impozitele.

„Sunt recunoscut internațional ca unul din cei mai buni specialiști IT în aria mea de competență. Vorbesc anual la câteva zeci de evenimente naționale și internaționale, și asta nu pentru că „dă bine” să fiu invitat ci pentru că oamenii sunt interesați ce ceea ce spun. Tu ce ai realizat, mai extraordinarule?„, îl întreabă Jichici pe deputatul Marius Manolache.

Citiți mai jos mesajul lui Ciprian Jichici

„Eu cred că nu putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcționar public, care are o răspundere extraordinară și un cetățean normal, fie el muncitor, inginer, medic, șamd.” – deputat in Parlamentul Romaniei.

Ce răspundere extraordinară ai tu, nesimțit ordinar ce ești, acolo unde mănânci, dormi și votezi cum îți ordonă șeful tău (din partid, din servicii, sau de unde o fi)? Cu ce ești tu mai presus de mine? Hai să vedem…

Sunt cadru didactic universitar, cu vechime de 15 ani, la care se adaugă și cei petrecuți pe băncile facultății. Am fost olimpic național la 5 materii în liceu, am luat atâtea premii că nici nu le știu din cap. Pasiunile mele științifice sunt cloud computing, data mining și fizică cuantică. Știi ce înseamnă vreunul dintre aceșsti termeni, mai infatuat ordinar ce ești?

Cu asta am lămurit-o, hai să mergem mai departe. Am construit de la zero (fără tată șmecher, securist, primar, etc…) o firmă care a împlinit anul trecut 15 ani. Lucrează numai în privat, nu dă tunuri, își plătește toate impozitele. Sunt recunoscut internațional ca unul din cei mai buni specialiști IT în aria mea de competență. Vorbesc anual la câteva zeci de evenimente naționale și internaționale, și asta nu pentru că „dă bine” să fiu invitat ci pentru că oamenii sunt interesați ce ceea ce spun. Tu ce ai realizat, mai extraordinarule?

Sunt zile în care lucrez până la 10-12 ore. Multe dintre weekend-urile mele sunt presarate cu activități profesionale. Să nu mă înțelegi greșit, profitorule, nu mă plâng și nu mă victimizez. Fac ceea ce fac și cât fac pentru că îmi place foarte mult. Mă pricep bine, am rezultate și satisfacții. Produc pentru mine, pentru cei care depind de mine (colegii mei de la firmă, partenerii de business) și pentru statul român. Plătesc impozite pe venituri, pe clădiri, pe profit, TVA, taxa de drum, acciza pe combustibil, și multe altele. PLATESC, înțelegi lipitoareo? Îmi justific existența în aceastăsocietate, și, muncind pentru mine și familia mea, contribui la bunăstarea comunității. Tu câte ore muncești pe săptămână, extraordinarule responsabil? Că te văd aproape în fiecare miercuri în avion, și nu în ala care aterizează la București.

Ai dreptate, nesimțitule, nu se poate pune semnul egal între noi.”

Cele două Camere ale Parlamentului au adoptat săptămâna aceasta un proiect de lege potrivit căruia un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o indemnizație de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câștiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor