Reacție întârziată. Ponta îi cere abia azi ministrului Sănătății să accepte ajutorul oferit de spitalele din străinătate în cazul victimelor de la Colectiv

Publicat: 03 11. 2015, 15:32
Actualizat: 28 11. 2015, 21:19

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Sănătății, Niculae Bănicioiu, să accepte orice ajutor oferit de spitalele din afara țării, fie că e vorba de medicamente și echipe medicale, fie că vor să preia pacienți pentru a-i trata în străinătate, el precizând că deja există oferte de acest fel.

Prim-ministrul i-a spus ministrului Sănătății să accepte orice ajutor din afara țării pentru tratarea victimelor incendiului de la Clubul Colectiv și a anunțat că există oferte în acest sens.

„Există deja oferte de ajutor din afara țării, din partea câtorva spitale din afara țării. Oricine ne poate ajuta, este foarte bine. Ministerul Sănătății, vă rog să țineți legătura cu toți prietenii noștri din afară care pot să trimită medici sau care eventual pot să preia din pacienți pentru că cu cât mai mult efort și cât mai multe minți și cât mai multe resurse, cu atât mai bine”, a mai spus Ponta.

El și-a exprimat convingerea că sunt „foarte mulți care vor să ne ajute” așa cum s-a întâmplat zilele acestea.

Ponta i-a cerut ministrului să fie informat cu privire la evoluția fiecărui bolnav, dar și cu privire la necesitățile fiecărui spital așa încât să nu lipsească nimic în ceea ce privește medicamentele, aparatura sau personalul.