RECESIUNE. Disponibilizări masive în industria petrolieră/ Semnalul dat de unul dintre cei mai puternici jucători din piață

RECESIUNE. Disponibilizări masive în industria petrolieră/ Semnalul dat de unul dintre cei mai puternici jucători din piață
FOTO - Pixabay
Publicat: 08/06/2020, 19:50

Grupul petrolier BP a anunţat că va desfiinţa 10.000 de posturi, în urma prăbuşirii cererii de petrol la nivel global pe fondul crizei coronavirus. Cifra reprezintă aproximativ 15% din forţa de muncă a companiei, transmit BBC şi Reuters.

Aproximativ o cincime dintre posturile care vor fi desfiinţate provin din Marea Britanie, unde BP are 15.000 de angajaţi, a precizat un purtător de cuvânt al grupului, citat de Reuters, relatează Agerpres. Grupul are, în prezent, 70.100 de posturi.

Disponibilizările vin pe fondul scăderii preţurilor petrolului, mult sub nivelul necesar pentru a face profit, anunță grupul petrolier

Într-un e-mail transmis staff-ului companiei, directorul general al grupului, Bernard Looney, a precizat, potrivit BBC, că preţurile la petrol au scăzut mult sub nivelul necesar pentru a face profit. „Cheltuim mult, mult mai mult decât producem. Vorbesc despre milioane de dolari în fiecare an”, a arătat Looney.

Costul petrolului a scăzut la mai puţin de 20 de dolari pe baril în perioada de vârf a pandemiei

La nivel mondial, ţările au recomandat populaţiei să stea în case şi să nu călătorească ceea ce a cauzat o prăbuşire a cererii pentru petrol. Drept rezultat, costul petrolului a scăzut la mai puţin de 20 de dolari pe baril în perioada de vârf a pandemiei, ceea ce reprezintă mai puţin de o treime din costul de 66 de dolari de la începutul anului. De atunci, preţul a recuperat parţial din pierderi, ajungând la aproximativ 42 de dolari pe baril, comentează BBC.

Potrivit Reuters, Chevron Corp, a doilea producător american de ţiţei, a anunţat luna trecută o reducere a posturilor la nivel global cuprinsă între 10 şi 15%.

Ministrul saudit al energiei, prințul Abdulaziz bin Salman, a declarat luni că regatul și aliații Kuweit și Emiratele Arabe Unite nu vor aplica reducerea suplimentară de 1,18 milioane bpd și în iulie

Prețul petrolului a scăzut din nou luni, după ce Arabia Saudită a anunțat că extinderea reducerilor de producție de către țările OPEC + nu va include reduceri suplimentare voluntare din partea celor mai mari trei producători din Golf, anunță Reuters.

Țițeiul Brent a scăzut cu 65 de cenți, sau 1,5%, la 41,65 dolari pe baril la 14:00 GMT, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 72 de cenți, sau 1,8%, la 38,83 dolari/baril.

Organizația țărilor exportatoare de petrol, Rusia și alți producători – grup cunoscut sub numele de OPEC + – au convenit în aprilie să reducă oferta cu 9,7 milioane barili pe zi (bpd) în mai și iunie, iar sâmbătă au decis să susțină reducerile până în iulie.

După ce extinderea a fost convenită, Arabia Saudită a mărit prețurile pentru luna iulie.

Cu toate acestea, ministrul saudit al energiei, prințul Abdulaziz bin Salman, a declarat luni, într-o conferință de presă, că regatul și aliații Kuweit și Emiratele Arabe Unite nu vor aplica reducerea suplimentară de 1,18 milioane bpd în iulie, așa cum fac luna aceasta.

Prețurile mici au determinat cumpărătorii chinezi să stimuleze importurile, achizițiile celui mai mare importator de petrol din lume atingând un nivel record de 11,3 milioane bpd în mai.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Apetitul Braziliei pentru carnea de rechin pune în pericol speciile