Rechizitoriul dezafilierii Universității Craiova. Dragomir și Sandu acuzați de abuz de putere. Mititelu cere daune de 53 milioane euro

Rechizitoriul dezafilierii Universității Craiova. Dragomir și Sandu acuzați de abuz de putere. Mititelu cere daune de 53 milioane euro
Publicat: 18/06/2013, 18:08
Actualizat: 30/04/2015, 09:45

DNA a publicat rechizitoriul dosarului in care Dumitru Dragomir șeful Ligii Profesioniste de Fotbal și Mircea Sandu, președintele Federației Române de Fotbal au fost trimiși în judecată pentru dezafilierea clubului de fotbal Universitatea Craiova. În rechizitoriu procurorii DNA spun că Dragomir și Sandu au eliminat echipa din Craiova încâlcând legea și abuzând de funcțiile de conducere pe care le dețin. În dosar se menționează că patronul Universității Craiova, Adrian Mititelu cere daune de 53 de milioane euro.

CITEȘTE AICI RECHIZITORIUL INTEGRAL

Potrivit DNA, care a transmis rechizitoriul în baza unei cereri pe legea 544/20001, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir sunt acuzați de abuz în serviciu, dar și de infracțiunea de folosire a influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

La data de 20 iulie 2011, la o ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal s-a hotărât excluderea provizorie a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. Excluderea a fost pusă pe seama încălcării grave a statutului Federației, fără a se detalia și motiva în ce au constat încălcările și gravitatea lor.

Potrivit DNA, materialul prin care Universitatea Craiova era acuzată de aceste încălcări a fost realizat de către Dumitru Dragomir și Mircea Sandu. Dezafilierea Universității Craiova s-a realizat în cadrul Comitetului Executiv al FRF. Procurorii DNA spun că materialul acuzator realizat de Dragomir și Sandu nu era motivat și nu prezenta probe clare. DNA mai susține că cei doi și-au folosit influența pentru a determina dezafiliera clubului de fotbal.

Ca și consecință a dezafilierii Universitatea Craiova a pierdut drepturi federative în valoare de peste 15 milioane lei. Procurorii au mai arătat că au dispus sechestru pe bunurile LPF, dar și ale lui Dragomir și Sandu.

Potrivit DNA, cei doi șefi ai LPF și FRF au abuzat de pozițiile de conducere pentru a determina dezafilierea clubului de fotbal din Craiova. „În sinteza celor arătate mai sus, este de necontestat aceea că învinuitul Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, reprezentanții învinuitelor Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal, au urmărit cu știință și abuz de putere excluderea S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. cu folosirea pe deplin a influenței și autorității de care se bucurau, în calitatea lor de reprezentanți ai celor două învinuite, față de membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal pentru a obține votul necesar excluderii clubului din Craiova”, se arată în rechizitoriu

Acest dosar a pornit de la o plângere penală depusă de Adrian Mititelu, patronul clubului de fotbal Universitatea Craiova. În rechizitoriu se menționează că S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A., prin plângere penală s-a constituit parte civilă cu suma de 50 milioane Euro. În plus ANAF a mai constat și un prejudiciu de 15 milioane lei pentru că după dezafilierea clubului au fost pierdute drepturile federative a 39 de jucători ce erau înregistrați la clubul de fotbal. Astfel procurorii au dispus sechestru pe bunurile LPF, FRF dar și pe bunurile deținute de Mitică Dragomir și Mircea Sandu.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum au reușit spionii Israelului să se infiltreze în Hezbollah. Liderii grupării au făcut o...
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai...
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Cum a apărut Pamela Anderson la ultimul eveniment. Fanii ei sunt uluiți: „Ce s-a întâmplat...
Doi pensionari români, prinși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii în valoare de 650.000 de...
Prințesa Diana și propunerea indecentă făcută de Mohamed Al Fayed: „A ieșit din biroul lui...
Trucul care te ajută să plătești mai puțin la gaze. Factura va fi mult mai...
Topul judeţelor în funcţie de salariul mediu. În Bucureşti se câştigă aproape dublu faţă de...
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
Accident teribil în Teleorman! Gabriela a murit la doar 40 de ani, după ce s-a...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Au voie utilajele agricole să circule pe drumurile publice? Cum depășești corect un utilaj de...
Iranul a lansat aproape 200 de rachete către Israel. Atacul a fost „mult mai mare”...
A fost găsită o planetă CA PĂMÂNTUL în jurul unei stele foarte aproape de noi
Decizie pentru românii cu mașini mai vechi de 15 ani. Pot ridica 3.000 de lei...
Top 10 cele mai mari pensii din România. Cu două îți cumperi un apartament de...
Hohote de plâns la Asia Express! Ce echipă a ajuns prima la Irina Fodor, în...
VIDEO China este pregătită de război
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
Rapperul Sean „Diddy” Combs, dat în judecată de 120 de persoane: "Sunt răniți, speriați și...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Test de cultură generală. De ce cad frunzele toamna?