Recidivist din Vaslui condamnat la 10 ani de închisoare după ce a violat o fată de 14 ani pe un mormânt

Publicat: 10 04. 2013, 00:07
Actualizat: 07 02. 2016, 00:41

Un recidivist din comuna vasluiană Crețești a fost condamnat de Curtea de Apel Iași la zece ani de închisoare, după ce, la sfârșitul anului trecut, a violat o fată de 14 ani, mai întâi pe un mormânt din cimitir, iar apoi într-o pădure de la marginea satului, după ce a luat-o cu forța din locuință.

Magistrații Curții de Apel Iași l-au condamnat la zece de închisoare pe Ionuț Fulga, tânărul de 26 de ani care, la mijlocul lunii noiembrie 2012, a abuzat sexual de o fată de 14 ani, din localitatea Crețești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe lângă această condamnare, tânărul a primit alte două pedepse cu închisoarea, respectiv șapte ani pentru lipsire de libertate și patru ani pentru violare de domiciliu, urmând ca Ionuț Fulga să execute pedeapsa cea mai grea, de zece de detenție.

De fapt, prin sentința dată, magistrații Curții de Apel Iași au majorat pedepsele date inițial de Tribunalul Vaslui, în urma apelului formulat de către procurorii vasluieni.

Astfel, pedeapsa pentru viol a crescut de la șapte la zece ani, cea pentru lipsire de libertate de la cinci la șapte ani și cea pentru violare de domiciliu de la trei la patru ani.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, tânărul a intrat în timpul nopții în locuința fetei de 14 ani, știind că tatăl acesteia este plecat la serviciu, și, după ce a lovit-o peste față, a încercat să o violeze. Între timp, în locuință și-a făcut apariția un frate mai mic al fetei, în vârstă de 12 ani, care a fost alungat din casă de către bărbat. Speriat de unele zgomote care se auzeau prin apropierea locuinței, arată anchetatorii, Ionuț Fulga a luat-o pe fată și a dus-o cu forța până în cimitirul din localitate, unde a violat-o pe un mormânt. Întrucât tânărului i s-a părut că aude diverse zgomote în cimitir, a forțat-o pe fată să meargă în pădurea de la marginea satului, unde, din nou, a abuzat sexual de ea.

A doua zi, Ionuț Fulga a fost prins de către polițiști și, pe baza probatoriului strâns de către anchetatori, inclusiv certificatul medico-legal din care rezulta că fata a fost dezvirginată în urma unei agresiuni sexuale, Ionuț Fulga a fost prezentat în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Magistrații Tribunalului Vaslui și-au însușit propunerea procurorilor și au emis mandat de arestare preventivă pe numele tânărului sub acuzațiile de viol și violare de domiciliu.

Ionuț Fulga este recidivist, după ce a mai executat o pedeapsă de trei ani și două luni de închisoare pentru violare de domiciliu și furt. De altfel, tânărul ieșise de o lună de zile din închisoare înainte de a o viola pe fata de 14 ani.