Parlamentul german a aprobat o revizuire a controversatei legi privind avorturile, cunoscută sub denumirea Paragraful 219a, în urma acestei schimbări, doctorii și spitalele vor putea menționa pe site-urile lor web dacă fac avorturi la cerere, sau nu. Organizațiile pentru drepturile femeilor cer abrogarea în totalitate a legii, susținând că nu asigură dreptul la informație.
Înainte de această relaxare a prevederilor privind „reclama la avorturi”, doctorii nu aveau voie să menționeze că fac avorturi. În urma revizuirii, doctorii și spitalele vor avea voie să menționeze că fac avorturi, dar nu le este permis și să precizeze metodele de avort pe care le pun la dispoziția pacientelor, informează postul ABC News.
Cu 371 de voturi pentru și 277 împotrivă, modificarea a fost adoptată de Parlamentul german (Bundestag) în urma unui compromis între partidele din coaliția de guvernare, Partidul Social Democrat (SPD, centru-stânga) și Uniunea Creștin-Democrată (CDU, conservator).
Bundestag approves amendments to German”s abortion law https://t.co/jfHzkvQprm #abortion #germany – Updated
— Jesmond Saliba (@SalibaJes) February 22, 2019
Însă compromisul aprobat de Parlamentul german a fost criticat de organizațiile pentru drepturile femeilor, care consideră că nici în acest moment legea nu asigură în totalitate dreptul la informație, relatează postul Deutsche Welle.
Social-democrații germani ar fi vrut să abroge în totalitate legea privind avorturile, însă Uniunea Creștin-Democrată, formațiunea cancelarului Angela Merkel, s-a opus.
Organizațiile feministe susțin că legea, chiar și modificată periclitează dreptul la informație.
În cele mai multe spitale catolice dinGermanianu se fac avorturi, o procedură medicală care este teoretic încă ilegală înGermania, însă practic permisă, din anul 1976, ca urmare a unei portițe legale.