Record al poliției: peste 80 de copii care erau dați dispăruți, găsiți în ultima săptămână

Publicat: 12 09. 2015, 14:36

În perioada 4-10 septembrie, polițiștii au depistat 150 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 81 de copii, aceștia fiind încredințați familiilor sau internați în centre pentru minori. Niciunul dintre copii nu a fost victima vreunei infracțiuni, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române, transmis sâmbătă agenției MEDIAFAX.

Alte 60 de persoane date în urmărire au fost prinse în ultima săptămână, dintre care 46 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. De asemenea, trei dintre persoanele prinse de polițiști erau căutate pentru a fi arestate preventiv, două pentru a fi internate în baza unor sentințe penale, iar alte nouă pentru punerea în executare a unor mandate europene de arestare.

La Penitenciarul Mărgineni a fost încarcerat, în 7 septembrie, un bărbat, de 21 de ani, din Păcureni, județul Prahova, care urmează să execute patru ani de închisoare pentru tâlhărie. Tânărul a fost prins de polițiștii din Prahova, în localitatea Nucet.

Un alt bărbat, în vârstă de 30 de ani, din localitatea Beleti-Negrești, județul Argeș, a fost prins în 9 septembrie și încarcerat la Penitenciarul Colibași, pentru a executa o pedeapsă tot pentru tâlhărie.

Polițiștii fac apel la persoanele care pot oferi informații ce pot ajuta la găsirea persoanelor dispărute sau la depistarea celor urmărite să sune la numărul unic de urgență 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.