Italia a înregistrat, marți, un nou record de infectări cu Sars-Cov-2. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 21.994 de cazuri noi, din 174.398 de teste, și 221 decese. În acest context, Sindicatul medicilor din spitale atrage atenția că e nevoie de alți 4.000 de medici și 7.000 de infirmieri.
Au murit 221 persoane, față de 141, luni, potrivit datelor Ministerului Sănătății, citate de Mediafax. Numărul persoanelor decedate nu a fost atât de mare, începând din 5 mai, când au murit 236 de pacienți.
Tot în ultimele 24 de ore, la terapie intensivă au mai ajuns 127 de pacienți, numărul lor total fiind de 1.411 persoane. În secțiile obișnuite sunt acum 13.955 de pacienți, în creștere cu 958 față de luni.
Sindicatul medicilor din spitale trag u nsemnal de alarmă și spun că nu există suficienți specialiști pentru terapia intensivă. Lipsesc 4.000 de medici și 7.000 de infirmieri, au declarat reprezentanții principalului sindicat italian al medicilor din spitale, Anaao Assomed.
„Tendința este crescătoare, mai accentuată în ultimele 2-3 săptămâni. Avem în continuare un număr relativ limitat de decese, la fel și implicarea terapiei intensive este încă sub nivelul de alertă. Cu toate acestea, datele indică necesitatea implementării unor măsuri adecvate”, a declarat directorul general din Ministerul Sănătății, Gianni Rezza, citat de cotidianul La Repubblica.
Incidența crește foarte repede, iar virusul este practic prezent în toate regiunile.
„Chiar și regiunile mici au rate de incidență foarte mari”, a adăugat președintele Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro.
Orașele Torino, Milano și Napoli au devenit, luni seară, scenele unor proteste violente, izbucnite după ce guvernul a impus noi restricții în încercarea sa de a limita răspândirea noului coronavirus.
La Torino, protestatarii au aruncat cocktailuri Molotov spre forțele de ordine, la Milano s-au folosit gaze lacrimogene, iar la Napoli protestele au loc de mai multe zile, transmite BBC.
Proteste se desfășoară și la Roma și Palermo. Guvernul a anunțat închiderea, după ora 18.00, a restaurantelor, barurilor și sălilor de sport, dar și a cinematografelor. Cele mai multe magazine vor rămâne deschise.
Pe timp de noapte, au fost introduse restricții în Lombardia și Piedmont. Afacerile se plâng că dau faliment, mai ales cele mici, în fața crizei Covid.