Rectorul suspendat al Universității „Ovidius”, acuzat de luare de mită, rămâne în arest

Publicat: 06 08. 2013, 17:52
Actualizat: 28 09. 2018, 10:27

Rectorul suspendat al Universității „Ovidius”,  Dănuț Tiberius Epure, rămâne în arest, potrivit deciziei luate marți de Curtea de Apel București, prin care a fost respins recursul acestuia față de măsura preventivă dispusă de Tribunalul București, la propunerea procurorilor anticorupție.

Recursul lui Epure a fost respins ca nefondat, decizia Curții de Apel București fiind definitivă.

Pe de altă parte, instanța a admis recursul lui Stere Tala – acuzat de complicitate la luare de mită – și a decis ca acesta să fie cercetat în stare de libertate, dar cu interdicție de a părăsi țara.

Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, Dănuț Tiberius Epure, acuzat de luare de mită, a fost arestat preventiv în 31 iulie, printr-o decizie luată de Tribunalul București. Alături de el a fost arestat și Stere Tala, cercetat penal pentru complicitate la luare de mită.

Potrivit rezoluției de începere a urmăririi penale întocmită de procurori, rectorul Universității „Ovidius” a primit de la o persoană, în cursul lunii august a anului trecut, 1.000 de euro, prin intermediar, pentru a facilita admiterea fiicei celui de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie, pe un loc destinat cetățenilor străini.

De asemenea, în iulie 2013, Tiberius Epure a pretins, atât direct cât și prin intermediar, de la două persoane, 9.000 de euro pentru a pune la dispoziția unor candidați la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinși în iulie, Epure a primit 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidați subiectele și rezolvările acestora la disciplinele biologie și chimie.

Potrivit anchetatorilor, la pretinderea și primirea sumei de 4.000 de euro, rectorul Universității „Ovidius” a fost ajutat de către Stere Tala, care a intermediat relația cu persoana care a dat suma de bani. Stere Tala este cercetat penal pentru complicitate la luare de mită.

Dănuț-Tiberius Epure a fost suspendat din funcție pe durata anchetei penale, a anunțat, la 1 august, Ministerul Educației Naționale (MEN).