REFERENDUM 2012. Ponta: Un președinte care are opt milioane de voturi împotrivă trebuie să decidă dacă este legitim

Publicat: 29 07. 2012, 23:50
Actualizat: 12 07. 2016, 03:51

Premierul Victor Ponta a susținut, într-o declarație de la Palatul Victoria că la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu au participat „în jur de nouă milioane”, iar pentru demitere, aproximativ opt milioane.

După ce a anunțat aceste date, șeful guvernului s-a corectat imediat spunând că „datele vor veni în următoarele ore”.

„În calitate de prim-ministru felicit milioanele de români care s-au prezentat la vot și au dovedit că România este o democrație. Este o mare victorie pentru români să ai în jur de nouă milioane care vin la vot, adică nu știu datele, vor veni în următoarele ore. Este practic o victorie a lor și cred că orice om politic care spune că poate ignora vocea a nouă milioane de oameni este un om politic rupt de realitate și realitatea se dovedește întotdeauna mai puternică decât noi”, a spus Ponta.

El a adăugat că astăzi au fost formulate „acuze aberante și abjecte”, la adresa intituțiilor statului, însă acestea și-au făcut datoria.

Ponta a mai spus că un președinte care a fost ales cu cinci milioane de voturi și are peste opt milioane de voturi împotrivă ar trebui să decidă în ce măsură mai este îndreptățit să conducă România.