REFERENDUM 2012 SIBIU. Aproape 20.000 de persoane cu actele expirate și 700 decedate, găsite pe listele electorale

Publicat: 19 08. 2012, 17:53
Actualizat: 28 09. 2018, 21:08
Aproape 20.000 de persoane din județul Sibiu care au cărțile de identitate expirate se regăsesc pe listele electorale permanente, pe aceste liste figurând și peste 700 de persoane decedate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aproape 20.000 de persoane din județul Sibiu care au cărțile de identitate expirate se regăsesc pe listele electorale permanente, pe aceste liste figurând și peste 700 de persoane decedate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Claudia Stanciu, în urma reactualizării datelor solicitate de Guvernul României, Prefectura a transmis, sâmbătă seară, Ministerului Administrației și Internelor faptul că pe listele electorale permanente figurau 25.356 de persoane ca făcând parte din cele nouă categorii comunicate de Guvern.

„În urma datelor furnizate de primăriile unităților administrativ-teritoriale din județul Sibiu, Instituția Prefectului a transmis, sâmbătă seara, la Ministerul Administrației și Internelor, faptul că pe listele electorale permanente sunt 25.356 de persoane care fac parte din cele nouă categorii comunicate de Guvern. 719 persoane de pe liste erau decedate, 19.561 persoane aveau cartea de identitate expirată, iar 3.444 sunt cu domiciliul în străinătate”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Claudia Stanciu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Potrivit sursei citate, singura unitate administrativ-teritorială din județul Sibiu care nu a transmis datele solicitate este orașul Săliște.

Ministrul delegat al Administrației, Radu Stroe, a declarat, duminică, referitor la actualizarea listelor electorale, că s-au primit toate datele din teritoriu și că acestea sunt de natură să răstoarne situația de la Curtea Constituțională (CC) în legătură cu referendumul din 29 iulie.

Toto duminică, ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, a afirmat datele sunt în curs de centralizare și că nu își permite să facă aprecieri privind decizia pe care ar urma să o ia Curtea Constituțională în legătură cu referendumul.

Curtea Constituțională a admis, în 14 august, solicitarea formulată de președintele suspendat, Traian Băsescu, de preschimbare a termenului ședinței CC la care va fi decisă validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivând instabilitarea politică și impactul asupra economiei.

Anterior, CC dăduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.