Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina, primele declarații după ce a scăpat de COVID-19. Unde s-a infectat și câte săptămâni a fost pozitiv. “Este un virus puternic, nu o banală răceală!”
Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina din București, a povestit cum s-a infectat cu coronavirus, ocazie cu care a dezvăluit și experiența lui ca pacient.
Pe 8 iulie, medicul ORL Remus Mihalcea a fost confirmat cu coronavirus, fiind internat imediat în spital. La momentul respectiv, prezenta simptome uşoare. Între timp s-a vindecat și a povestit, la Antena 3, că a contractat virusul în timp ce se afla la o terasă.
”Era foarte greu să mă aleg cu această infecţie din cadrul spitalului nostru, întrucât avem echipamentele necesare pentru a ne proteja. Am reuşit să mă infectez cu virusul COVID-19 în urma unei întâlniri cu un prieten medic, la o cafea. Întâlnirea a avut loc în weekend, sâmbătă, luni la prânz m-a sunat şi mi-a confirmat că în urma unei testări de rutină în cadrul spitalui a fost confirmat pozitiv. În momentul respectiv m-am dus acasă, m-am autoizolat până în momentul în care am dezvoltat o simptomatologie uşoară şi anume, febra”
„Tratamentul a fost de zece zile!”
„M-am testat, la prânz am aflat că sunt pozitiv şi m-am internat. Timp de şapte zile nu am mai avut simptome, totul a mers foarte bine. În a opta zi am dezvoltat o oarecare insufienţă respiratorie uşoară, cu dureri la nivelul pieptului, febră, moment în care medicii au decis introducerea unui tratament mult la agresiv decât am avut la momentul respectiv. Tratamentul a fost de 10 zile, simptomele au dispărut din a treia sau a patra zi a tratamentului”, a povestit Remus Mihalcea.
Remus Mihalcea: “Am stat pozitiv patru săptămâni!”
Remus Mihalcea a dezvăluit că a fost pozitiv timp de aproape o lună. Din fericire, a contractat o formă ușoară a virusului.
”Am stat în spital 21 de zile în care nu m-am negativat. Am avut o externare la cerere în care am mai stat în autoizolare încă o săptămână. Am stat pozitiv patru săptămâni. Virusul funcţionează diferit la fiecare persoană şi poate fi agresiv, indiferent de vârstă, de comorbidităţi. La mine s-a dovedit a fi un virus puţin mai agresiv decât la un pacient de vârsta mea şi fără afecţiuni cronice. Părinţii meu au fost negativi, fratele meu de asemenea. Nu am mai intrat cu nimeni în contact. Am fost în prima zi la serviciu, am avut mască şi din fericire nimeni nu a mai fost infectat”, a mai spus medicul.
“La ultima testare am dezvoltat anticorpi!”
Remus Mihalcea trage un semnal de alarmă și atenționează că acest virus nu poate fi, sub nicio formă, comparat cu o simplă răceală, ocazie cu care a oferit și câteva sfaturi demne de urmat pentru cei care sunt depistați pozitiv.
”După această experienţă pot spune că nu este o banală răceală! Este un virus foarte puternic care nu este cunoscut pe deplin de către medici, nu avem o abordare standard ca a unei banale răceli”
Recomand tutror oamenilor care sunt depistaţi pozitiv să ţină legătura cu un medic. Medicul de familie ar fi ideal. Dacă se internează, să asculte de sfatul medicilor din spital. Sunt foarte mulţi pacienţi care nu vor să se interneze, stau foarte mult timp acasă până când dezvoltă o complicaţie. Se deteriorează foarte mult din punct de vedere respirator. La ultima testare am dezvoltat anticorpi. Va trebui să repet testul peste o lună, după care la trei luni.
După vindecare ar trebui să repet computerul tomograf de plămâni, undeva la trei-şase luni pentru a vedea dacă au rămas leziuni fibrotice la nivel pulomnar în urma infecţiei”, a spus Remus Mihalcea.