„Le mulțumim că au venit în sfârșit. Sunt 50 de angajați în fabrica din spatele meu și 450 în tot grupul Hexi, care stau de două săptămâni în incertitudine. Noi am sigilat toate loturile așa cum s-au lucrat, încă de la începutul scandalului. Le mulțumim că au venit. Asta vrem și noi, să fie o piață bine reglementată, cu reguli foarte stricte, astfel încât să știm și noi ce e de făcut de acum încolo, să evităm așa ceva. Noi i-am așteptat din prima zi, cred că au acționat când le-a venit rândul”, a declarat Loredana Albu, purtătoarea de cuvânt a Hezi Pharma.
„Noi am acționat imediat ce am aflat că este posibil să fie o problemă și am așteptat să vină să ia probe. Am trimis probe pentru cele două produse acuzate, îi așteptăm să ia și ei. Am sistat activitatea încă de săptămâna trecută, noi sperăm să nu fi fost așa, dar am luat în calcul varianta că s-ar fi putut întâmpla”, a mai spus Loredana Albu.
Aceasta a mai declarat că au fost trimise spre laborator analize din ambele produse suspecte.
„Din punctul nostru de vedere, pacienții au fost în siguranță”, a spus Loredana Albu.
Parchetul General a anunțat că sâmbătă au loc patru percheziții în București și în județul Ilfov la sediul și punctele de lucru ale unei firme producătoare de dezinfectanți și sunt ridicate probe și înscrisri din 25 de unități sanitare din țară, în dosarul privind dezinfectanții folosiți în spitale.
Documentele au fost ridicate de la sediul Hexi Pharma din București, dar și de la depozitul din localitatea Mogoșoaia. Totodată, au loc ridicări de probe și înscrisuri din 25 de unități sanitare de pe raza a 21 de județe și municipiul București.
La această acțiune participă 152 de polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, precum și de la inspectoratele de poliție ale județelor Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea.
Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem în cazul dezinfectanților din spitale, a anunțat, miercuri, Parchetul General. Potrivit sursei citate, „pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a constituit un dosar penal având ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public privind dezinfectanții produși de o firmă autohtonă utilizați în unitățile sanitare”.