Reprezentanții OMV Petrom vor să doneze autorităților locale sediul din centrul Ploieștiului. Ce condiție trebuie să îndeplinească primăria
Reprezentanții OMV Petrom discută cu autoritățile locale din Ploiești pentru a dona sediul pe care Petrom îl deține în centrul orașului, o clădire cu opt etaje, care are peste 14 000 de metri pătrați, Petrom cerând ca imobilul să fie folosit pentru amenajarea unui spital public de pediatrie.
Reprezentanții OMV Petrom poartă, de mai multe luni, discuții cu cei ai Primăriei Ploiești pentru ca OMV să doneze autorităților locale sediul Petrom situat în centrul Ploieștiului, o clădire imensă din oțel și sticlă, cu opt etaje, care se întinde pe o suprafață de 14.000 de metri pătrați și în care a funcționat divizia de explorare și producție din cadrul Petrom, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, a afirmat, miercuri, în cadrul ședinței Consiliului Local Ploiești, că poartă de mai mult timp discuții în acest sens cu reprezentanții OMV Petrom și că și-ar fi dorit ca aceste discuții să rămână confidențiale.
Recent, OMV Petrom a solicitat Primăriei Ploiești „să anunțe intenția fermă de a prelua clădirea”, a spus Bădescu, motiv pentru care, miercuri, Consiliul Local Ploiești a aprobat o hotărâre prin care îl împuternicește pe primar să poarte oficial discuții în acest sens.
„Am încercat ca aceste discuții să fie confidențiale pentru că aceasta a fost rugămintea domniilor lor (reprezentanților OMV Petrom – n.r.). Acum, OMV a cerut expres o împuternicire pentru a purta aceste negocieri”, a afirmat primarul Ploieștiului.
Acesta a arătat că OMV „nu pune nicio condiție”, însă în discuțiile de până acum reprezentanții companiei au cerut „în mod expres” ca imobilul să fie folosit ca sediu pentru un spital public de pediatrie.
În consecință, Consiliul Local Ploiești a aprobat, prin hotărârea adoptată în ședința de miercuri, un articol potrivit căruia autoritățile locale se obligă ca timp de zece ani să nu schimbe destinația sediului din cea de spital de pediatrie.
Primarul municipiului Ploiești a arătat că ar fi nevoie de șase luni pentru semnarea contractului de donație și realizarea efectivă a transferului clădirii din proprietatea OMV Petrom în cea a municipiului Ploiești și de încă un an pentru amenajarea clădirii ca spital.
Sediul Petrom situat în Piața Eroilor din Ploiești este o clădire cu opt etaje, care se întinde pe o suprafață de 14.400 metri pătrați. Clădirea are parcări supraterane și subterane și a rămas goală după ce, la sfârșitul anului 2010, divizia de explorare și producție a Petrom s-a mutat în sediul Petron City de la București.
Sediul Petrom din Ploiești a costat aproximativ opt milioane de euro, iar construcția imobilului a început în 1999, clădirea fiind inaugurată în septembrie 2005. Acest sediu a fost construit pe o suprafață de teren de 5.570 metri pătrați, în centrul municipiului Ploiești, teren pus la dispoziție de Primăria Ploiești, administrația orașului primind în schimb vechiul sediu al Petrom din Ploiești.
De aproape doi ani sediul este gol, iar Petrom a încercat să îl vândă, timp de multe luni pe clădire fiind postat un afiș în acest sens.