„Legat de activitatea sa la clasă, părinții sunt mulțumiți, copiii sunt mulțumiți. Fiind un cadru nou în școală, am luat opinia părinților, care nu au avut nimic de acuzat la adresa activității ei. Din păcate, avem o legislație pe care noi părinții împreună cu reprezentanți ai ministerului o să încercăm să o modificăm, de ce nu și metodologia. Toți actorii sistemul de educație ne vom întâlni la masă și vom vedea ce putem face pentru a aduce legislația în domeniul educației către ceea ce trebuie”, a declarat pentru MEDIAFAX, Eugen Ilea, președintele asociației de părinți de la Școala nr. 95.
Eugen Ilea explică faptul că profesoara știa la ce dată i se încheia contractul și că era de așteptat să nu mai poată ocupa acest post fiind un cadru didactic suplinitor.
„Ne convine sau nu ne convine, există o metodologie care presupune că titularii de drept vor ocupa cu prioritate posturile lăsate libere. În condițiile în care contractul de muncă al doamnei profesoare expiră la data de 31 augut 2017, având un post de suplinitor, conform metodologiei de mobilitate a cadrelor, acest post a fost cerut de către un titular. Ceea ce nu contravine legii. În momentul în care a semnat un contract pe o perioadă de un an pe funcția de suplinitor știa foarte bine că există posibilitatea ca la 1 septembrie să nu mai poată ocupa aceast post. Nu a fost dată afară”, a explicat Eugen Ilea.
Inspectoratul Școlar anunța, joi seara, că profesoara Cristina Tunegaru a rămas fără post la școala la care preda, aceasta fiind suplinitor, după ce postul său a fost preluat de un profesor titular. Inspectoratul preciza că declarațiile cadrului didactic aduc prejudicii instituției și primarului Capitalei.
Ulterior, și Primăria Capitalei a transmis un comunicat de presă în care condama orice încercare de a face o legătură între destituirea profesoarei și exprimările critice ale acesteia la adresa edilului.
Cristina Tunegaru a avut de-a lungul timpului postări în care critica sistemul de învățământ, dar și pe primarul Capitalei, Gabriela Firea.
În legătură cu situația profesoarei, liderul PSD Liviu Dragnea a precizat joi că i-a transmis ministrului Educației postarea de pe Facebook a Cristinei Tunegaru și așteaptă răspuns de la acesta.
„Am citit următoarea postare a unei doamne profesoare din București. I-am trimis-o ministrului Educației Naționale, întrebându-l cum este posibil așa ceva? Aștept cu mare interes răspunsul dumnealui”, a scris Dragnea joi seara pe contul său de Facebook, el distribuind și postarea dascălului.
La rândul său, Pavel Năstase, ministerul Educației, susține că nu poate interveni în cazul profesoarei Cristina Tunegaru, dată afară de la școala la care preda după ce cursurile ei au fost preluate de un dascăl titular, ministrul precizând că nu poate schimba metodologia.