În aceste condiții, conform unui document obținut de MEDIAFAX, clădirea, aflată pe Bulevardul Primăverii nr 50 din București, va fi trecută din domeniul public în cel privat al statului și oferită la vânzare.
„Din analiza activității curente a rezultat că, practic, acest imobil nu este folosit destinației legale, în cel mai bun caz existând 3-4 delegații oficiale pe an care îl utilizează. În raport cu specificul și cu structura sa funcțională, a rezultat că valorificarea prin închiriere a imobilului din Bd. Primăverii nr.50, fie din perspectiva apartenenței sale la domeniul public, fie din cea a apartenenței la domeniul privat al statului, nu este rentabilă. Costurile de întreținere și administrare ale clădirii sunt foarte mari, ceea ce ar impune un nivel ridicat al chiriilor plătite de cei care îl folosesc, aspect care conduce la concluzia că închirierea acestei clădiri devine neatractivă în raport cu piața concurențială”, se arată în document.
În aceste condiții, a rezultat faptul că singurul „demers responsabil” din partea RA-APPS pentru valorificarea în bune condiții a imobilului este, conform documentului, trecerea sa din domeniul public în proprietatea privată a statului și includerea pe lista imobilelor propuse la vânzare.
Palatul Primăverii dispune de un teren aferent rămas de 14.830 metri pătrați.
O parte din terenul din fața clădirii este delimitat cu un gard pe care sunt amplasate panouri cu inscripția „Terenul este proprietatea ambasadei statului Kuweit”.
Conform datelor istorice, Palatul Primăverii a fost proiectat de arhitectul Cezar Lăzărescu în 1964-1965 după indicațiile soților Ceaușescu, iar Elena Ceaușescu s-a ocupat personal de alegerea candelabrelor și a mozaicurilor, având piscină, solar și saună.
După revoluția din 1989, la TV au fost prezentate imagini din clădire, în care soții Ceaușescu locuiseră în ultimii 25 de ani de viață, inclusiv cu baia în care robinetele erau din aur.