La întâlnire au participat, alături de Gabriela Firea și de viceprimarul Capitalei, Tomnița Michaela Florescu, directorul general ALPAB, Marius Albișor, arh. Anca Damaschin – șef de proiect complex, specialist atestat MCPN, specialiștii implicați în realizarea studiilor istorice și peisagistice aferente PUZ Parcul Cișmigiu dar și reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România (arh. Cătălin Berescu).
„Reiterez pe această cale că proiectul urmărește restaurarea acestui obiectiv, Grădina Cișmigiu, pe care să-l redăm bucureștenilor ca spațiu public de calitate, sigur pentru vizitatori și care să păstreze amprenta sa istorică. Proiectul nu propune înființarea unor noi spații comerciale și nici defrișări de arbori pentru realizarea de restaurante, ci sunt prevăzute plantări noi, dar și demontarea unor construcții care imprimă parcului o imagine improprie. Subliniez că toate intervențiile vor fi corelate cu statutul de monument istoric al parcului”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.
Potrivit sursei citate, s-a stabilit ca în data de 29 august să fie întrunită o ședință de lucru la care să participe și doi reprezentanți din partea Grupului de Inițiativă Civică Cișmigiu, în care se vor discuta soluțiile tehnice aferente documentațiilor ce vor fi întocmite pentru fazele ulterioare de proiectare.
Primăria Capitalei vrea să investească 10 milioane de euro în reabilitarea Parcului Cișigiu. Mai mulți politicieni, dar și membri ai societății civile, au acuzat faptul că în acest parc se vor face defrișări, ceea ce a fost infirmat, de mai multe ori, de către reprezentanții Municipalității.