Restricții pentru transportatorii de marfă în Bulgaria

Publicat: 14 06. 2013, 09:47
Actualizat: 02 02. 2019, 06:31

Circulația autovehiculelor de transport marfă care depășesc 12 tone este restricționată în Bulgaria până la 30 septembrie, potrivit unei comunicări transmise de autoritățile bulgare, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.   

„S-a instituit restricție temporară de circulație autovehiculelor de transport marfă care depășesc 12 tone – categoria N3 (inclusiv remorci și semiremorci) cu mai mult de două osii, tehnicii și mijloacelor agricole, tractoarelor și tehnicii specializate în construcții”, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Restricția se aplică până în 30 septembrie 2013, în intervalul orar 16.00 – 22.00 – pentru ultima zi lucrătoare a săptămânii (vineri) și în intervalul 14.00 – 20.00 – pentru zilele de duminică sau sărbători legale și o zi înainte de acestea (sau perioadele stabilite ca sărbători legale rezultate din mai multe zile nelucrătoare adunate).

Măsura se aplică pe autostrăzi, drumuri clasa I și anumite tronsoane de drumuri clasa a II-a, precizează sursa citată.

Potrivit Infotrafic, restricția nu se aplică transportului de animale vii, alimente perisabile (în raport cu regimul de temperatură existent la momentul desfășurării activității de transport) sau celui de tip ADR, care transportă materiale periculoase.