„Inculpații s-au folosit de demnitățile și funcțiile deținute pentru satisfacerea unor interese personale sau au încercat introducerea în penitenciar a unui opozant politic, ca în cazul inculpatului Duicu„, susțin procurorii.
În motivarea arestării preventive a lui Duicu, judecătorul Matei Dorel George a menționat că una dintre „activitățile infracționale” aleșefului CJ a fost și instigarea unui director de televiziune să organizeze un flagrant asistentei care posta chestiuni negative pe Facebook despre el. Procurorii au arătat că televiziunea menționată era controlată de Duicu prin mama și soția sa.
â–º „În speță, există indicii și cu privire la o activitate infracțională atipică. dar care denotă o periculozitate ieșită din comun a inculpatului Duicu. Inculpatul Duicu a fost deranjat de postările de pe propria ei pagina de facebook ale numitei Baritz Laura, asistent medical și opozant oplitic al inculpatului. Acesta a instigat un director de televiziune al unui post local pe care il controla în fapt (în acte, postul de televiziune este administrat de mama sa de 64 ani și soția sa) să insceneze un flagrant pe luare de mită asistentei medicale, victima refuzând însă primirea banilor”, susțin procurorii.
Directorul de televiziune de care vorbește judecătorul în motivarea arestării este Adrian Bidilici. El este directorul general al Tele 2 din Mehedinți, care alături de Karisma TV, ar fi controlată de Adrian Duicu. Adrian Bidilici a fost și el audiat de DNA și pus acum sub acuzare pentru instigare la dare de mită. Adrian Bidilici a fost director de campanie al lui Duicu în 2012. DNA spune că Adrian Duicu „i-a solicitat unei persoane (director al unui post de televiziune locală controlat în fapt de către Duicu Ioan-Adrian) să determine alte persoane să-i ofere unei asistente în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mehedinți o sumă de bani, în schimbul eliberării unei adeverințe medicale și, totodată, să filmeze cu o cameră ascunsă momentul în care asistenta ar fi primit această sumă de bani”.
În plus, DNA susține că Duicu prin intermediul lui Bidilici Adrian și Mijache Loredana-Andreea, a cerut „tuturor primarilor și tuturor funcționarilor publici cu funcții de conducere de pe raza județului Mehedinți, să plătească contravaloarea unor „urări” care aveau să fie difuzate (sub forma unor anunțuri scrise pe „burtiera” ecranului) la cele două posturi de televiziune. Concret, fiecare persoană căreia i s-a impus plata unor astfel de „urări” a trebuit să plătească suma de 600 lei.”
În dosarul de corupție în care șeful Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, și șeful poliției județene, Constantin Ponea, au fost arestați preventiv, apare numele premierului Victor Ponta. Procurorii DNA susțin că Adrian Duicu a făcut trafic de influență chiar în cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu a cerut ca șeful IPJ din județ să fie menținut și apoi avansat, iar în schimb polițistul i-a promis că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii susțin că premierul l-a convocat la Guvern pe însuși șeful Poliției Române pentru a-i satisface doleanțele lui Adrian Duicu.