Prima pagină » Știri » Rețetă de CHIFLE simplă și delicioasă, potrivită pentru cei care țin la siluetă. Nu conțin carbohidrați

Rețetă de CHIFLE simplă și delicioasă, potrivită pentru cei care țin la siluetă. Nu conțin carbohidrați

Rețetă de CHIFLE simplă și delicioasă, potrivită pentru cei care țin la siluetă. Nu conțin carbohidrați

Pâinea este un produs esențial pentru români și nu lipsește din nicio casă. Pentru cei care țin la siluetă, venim cu o rețetă simplă de chifle delicioase, fără carbohidrați, care se pot prepara în numai zece minute.

Pentru această rețetă ai nevoie de doar 2 ouă, 2 linguri de brânză, un pliculeț de praf de copt, ulei, semințe de susan pentru decor. Fiecare chiflă are doar 45 de calorii și por fi consumate oricând, pe parcursul zilei, la micul dejun, prânz sau cină.

Timp de preparare – 10 minute, timp de gătire – 15 minute, timp total – 25 minute, porții – 4 pâini, calorii – 45, scrie stiridiaspora.ro.

Pregătirea rețetei, pas cu pas

Mai întâi, acoperim o tavă cu hârtie de copt și o ungem cu puțin ulei. Dacă brânza este tare, trebuie topită, apoi răcită.

Albușurile se separă de gălbenușuri. Gălbenușurile se amestecă cu brânza până obții un amestec omogen și fără cocoloașe.

Albușurile, puse într-un bol mai mare, se mixează cu praful de copt. Ulterior, albușurile se adaugă în vasul cu gălbenușuri. Procedura trebuie făcută foarte ușor, pentru ca albușurile să nu se destrame.

În acest moment, fă chiflele și pune-le în tava acoperită cu hârtie de copt. Chiflele se coc  în cuptorul preîncălzit, la 150 de grade, aproximativ 15 minute.  Cu cinci minute, înainte de a le scoate din cuptor, decorează-le cu semințe de susan.

Când sunt coapte, scoate chiflele din cuptor, lasă-le să se răcească, apoi servește-le pe masă.

Aceste chifle sunt ideale pentru persoanele celiace, pentru sportivi, dar și pentru cei care urmează diete bogate în proteine ​​și sărace în carbohidrați. Durează doar 10 minute ca să faci chiflele și 15 minute ca să le coci. Poftă bună!

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției ... vezi toate articolele

Citește și