Un patron timişorean, Daniel Cheregi, consideră regulile impuse pentru redeschiderea teraselor aberante. Calculele patronului timişorean arată că încasările ar fi doar de 5% din ce făcea anul trecut.
Chef Daniel Cheregi conduce unul dintre cele mai apreciate restaurante din Timişoara, dar nu vrea să deschidă încă terasa, deşi are dreptul.
Daniel spune că distanţarea meselor pe terasă îi reduce numărul de locuri la jumătate şi cum restaurantul rămâne închis nu îşi poate acoperi cheltuielile.
Ei ar fi trebuit să ne lase şi în interior măcar acelaşi număr de mese. Noi trebuie să angajăm toţi oamenii, chiria rămâne la fel, materia primă, noi lucrăm cu materie primă de calitate şi foarte scumpă, este o loterie până la urmă. Din ce am înţeles, nu ştiu că şi legislaţia este foarte ambiguă, nu sunt nişte norme foarte clare, să-ţi spună, am înţeles că după fiecare masă servită trebuie să ai o pereche de mănuşi, asta înseamnă că dacă fiecare ospătar are măcar opt mese pe zi înseamnă opt perechi ori trei chelneri cât sunt pe tură e 24 plus la bucătărie, măşti, viziere, soluţii de dezinfectat, deci propietarul este destul de dezavantajat, cheltuielile se dublează iar încasările scad”, spune Chef Daniel Cheregi.
Un alt patron de restaurante, Dragoş Petrescu, deschide luni terasele unor restaurante din lanţul pe care îl deţine, dar ştie că nu va face profit.
„Că nu se pune problema să facă profit având, eu ştiu, dintr-o terasă poţi să foloseşti maxim 50% din capacitate, oricât de bine te-ai organiza, iar terasele de obicei reprezintă 30 – 40% din totalul capacităţii de vânzare, adică de număr de locuri. Deci tu deschizi cu 20% din capacitate, foloseşti bucătăria, e un cost, nu este un profit. În prima zi de la redeschiderea teraselor, toate locurile la restaurantele antreprenorului sunt rezervate”, a spus Dragoş Petrescu, patronul lanţului de restaurante CityGrill, potrivit Mediafax.