Prima pagină » Știri » REVOLTĂ. Ștefan Mandachi: Hai să fim serioși, restaurantele sunt cel mai virusabil loc din societate? De ce e mai sigur într-un autobuz sau într-o sală de forță?

REVOLTĂ. Ștefan Mandachi: Hai să fim serioși, restaurantele sunt cel mai virusabil loc din societate? De ce e mai sigur într-un autobuz sau într-o sală de forță?

REVOLTĂ. Ștefan Mandachi: Hai să fim serioși, restaurantele sunt cel mai virusabil loc din societate? De ce e mai sigur într-un autobuz sau într-o sală de forță?

Antreprenorul Ștefan Mandachi, care a intrat în atenția presei după ce a construit primul metru simbolic de autostradă din Moldova, critică menținerea restricțiilor în ceea ce privește domeniul HoReCa. Restaurantele au rămas închise, iar antreprenorul se întreabă dacă acestea chiar reprezintă cel mai „virusabil”  loc din societate. 

Proprietar al unul lanț de restaurante, Mandachi consideră că acestea pot fi deschise, cu respectarea anumitor reguli. Antreprenorul amintește de locurile care au fost deschise, dar în care oamenii se pot infecta cu noul coronavirus, la fel ca într-un restaurant.

De ce magazinele, fabricile, sălile de jocuri de noroc nu sunt considerate spații atât de periculoase încât să rămână închise, iar restaurantele sunt?, se întreabă Mandachi.

Ștefan Mandachi: „Așa am înghițitcu toții ideea că nu avem școală, drum și spital! Ne-am obișnuit cu resemnarea”

Cu toate că terasele s-au deschis încă de la 1 iunie, au rămas o mulțime de antreprenori care nu și-au putut relua afacerea, pentru că au numai restaurante închise.

Printre ei se numără și Ștefan Mandachi.

„Cât trăiesc eu și strănepoții mei n-aș mai vrea să se întoarcă vreun val de virus, motiv pentru care mi-am blindat cu protecții toate prăvăliile și respect cu sfințenie regulile. Dar hai să fim serioși, restaurantele sunt cel mai VIRUSABIL loc din societate? De ce te contaminezi mai ușor într-un restaurant cu protecții maxime (plastice, circuite, mănuși, măști, ospătari cu viziere) decât într-o sală de păcănele, decât la aprozar, la Carrefour, la Lidl, la farmacie, la fabrică, la auto-service, la H&M, la Zara? De ce e mai „safe” într-un autobuz plin, într-un taxi, în uber, în sala de forță, decât într-o încăpere care poate respecta aceleași reguli? Noi, cei fără terase suntem mai prostuți? Cum vine asta? Că suntem șî noi capabili să respectăm legea, în caz contrar, răspundem pentru faptele noastre”, a postat antreprenorul pe Facebook.

 

Autor

Citește și