Prima pagină » Știri » Revoluție în marketing. Companiile NU vor putea supraviețui fără CONȚINUT VIDEO

Revoluție în marketing. Companiile NU vor putea supraviețui fără CONȚINUT VIDEO

Revoluție în marketing. Companiile NU vor putea supraviețui fără CONȚINUT VIDEO
Ochii specialiștilor în marketing se vor orienta în 2016 spre conținutul video, o sursă inepuizabilă de promovare și trafic.

Ultimul raport ALF Insight relevă faptul că tot mai mulți jucătorii din sfera marketing-ului vor investi în conținutul video la nivelul acestui an, scrie bizreport.com. Per total, 60% dintre aceștia vor folosi elemente video în 2016, în creștere cu 20% de la an la an.

Potrivit raportului, „anul trecut, conținutul video a fost al șaselea cel mai popular instrument de promovare și doar 40% dintre comercianți l-au folosit. Tot mai multe companii vor integra conținutul video pe site-urile lor, precum și în strategia de socializare media, folosind instrumente precum Periscope, Vine și AudioBuffer. Astfel, YOUTUBE nu mai este singura opțiune, atunci când vine vorba de platforme și playere video digitale.

În 2016, tot mai multe companii vor investi într-o multitudine de tehnologii. 88% dintre jucătorii de pe piață plănuiesc să crească sau să mențină nivelul cheltuielilor în 2016, față de 84%, în 2015.

Departementele de conținut editorial, internet și retail sunt cele care vor beneficia de cele mai multe investiții. 70% dintre companii vor investi în CRM (Sistem de gestiune a relatiei cu clientii), 69% în CMS (Sistem de administrare a conținutului) și 67% în analiza datelor.

Pe de altă parte, emailul rămâne principala cale prin care marketerii trimit conținutul promoțional către clienți (75%). Dincolo de site-urile propriu-zise (35%), promovarea prin email generează în continuare cel mai mare ROI (return on investment) – 31% dintre comercianți spun că email marketing este cel mai puternic canal. 

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și