REZULTATE BACALAUREAT 2013. Ce așteaptă de la BAC 2013 elevii care au picat în anii trecuți

REZULTATE BACALAUREAT 2013. Ce așteaptă de la BAC 2013 elevii care au picat  în anii trecuți
Publicat: 06/06/2013, 13:40
Actualizat: 09/07/2013, 17:20

BACALAUREAT 2013. Pentru miile de elevi picați în anii trecuți examenul de BACALAUREAT 2013 este unul dintre evenimentele importante ale acestei veri. Cei mai mulți dintre absolvenții din ultimii trei ani care au picat la BAC se pregătesc intens pentru proba de matematică.

EDU.RO

Elevii care au picat Bacalaureatul în anii trecuți speră să aibă mai mult succes la BACALAUREAT 2013. În timp ce unii s-au angajat sau au urmat cursuri postliceale, alții au stat acasă și au făcut meditații la materiile la care au picat.

Ministerul Educației nu a centralizat încă numărul elevilor care s-au înscris la BAC 2013, însă sunt așteptați peste 200.000 de elevi.

Robert Badea, 21 de ani, este unul dintre elevii care de doi ani e prezent la fiecare sesiune de examen. Robert a terminat Colegiul Tehnic „I.N. Soculescu” din Capitală, secția de matematică-informatică în 2011. Pentru că a avut două corijențe, la biologie și limba română, băiatul nu intrat în Bac imediat ce a terminat.

A mers la sesiunea din toamna lui 2011. „Atunci am picat la matematică. A fost cumplit la matematică”, a spus Robert. Pentru el, matematica e cea mai grea materie, chiar dacă la școală făcea 7 ore pe săptămână. A absolvit liceul în 2011, dar n-a dat Bacalaureatul imediat ce a terminat pentru că a avut două corijențe la limba română și biologie. Prima dată a dat examenul în toamna lui 2011, dar a picat la matematică și la biologie. „Adevărul e că n-am dat atenție orelor de matematică, le-am considerat ore neatrăgătoare. Nu găseam nicio utilitate pentru orele astea”, mărturisește Robert, care din din octombrie anul trecut a început să învețe serios.

După ce în 2011 n-a reușit să treacă examenul de BACALAUREAT, Robert a plecat aproape un an de zile la părinții lui în Germania. „M-am dus ca la un fel de terapie. Părinții mei n-au fost de acord să mă angajez. Au zis mai întâi să trec bacalaureatul. Așa că m-am întors anul trecut și am mai dat odată examenul. Dar n-am luat nici în iunie, nici în septembrie”, spune Robert.

Acum a înțeles că la matematică e vorba de multe exerciții pe care trebuie să le faci, iar de câteva luni muncește în fiecare zi aproape trei ore. Pentru matematică merge săptămânal la meditații. „Depinde foarte mult și de profesor cum îți explică. Acum înțeleg altfel, dar la școală nu înțelegea nimeni nimic, iar mare parte din timp profesoara a fost bolnavă”, a spus Robert.

Robert Badea lucrează zilnic aproape trei ore la matematică

La Biologie consideră că e mult mai ușor, dar trebuie totuși să învețe cam două ore pe zi pentru că sunt multe noțiuni de reținut. După ce trece de examenul de BACALAUREAT 2013, Robert vrea să dea la Facultatea de Construcții, iar apoi, peste vară să se angajeze.

Un alt picat care se pregătește intens pentru BAC 2013 este Adrian Petcu, absolvent în 2012 al Colegiului Tehnic Traian din Capitală, secția de matematică-informatică. După ce a picat la matematică de două ori, Adrian crede că cel mai bine ar fi fost să nu aibă deloc de-a face cu această materie.

„Dacă știam că e așa de grea matematica, nu mai dădeam la secțiunea asta. Numai doi dintre toți colegii mei au trecut la matematică. Dar asta și pentru că în patru ani de liceu am avut trei profesori de matematică, fiecare cu stilul lui de predare”, spune Adrian. Inițial a picat la matematică și la informatică. Dar în toamna lui 2012 a schimbat informatica cu biologia și a trecut.

„Acum mă simt mult mai pregătit, adică orice mi-ar pica cred că m-aș descurca. Am făcut subiectele de la simularea care a avut loc anul ăsta și am luat 7,5. Să vedem ce va pica pentru că variantele de subiecte sunt diferite, o variantă e mai ușoară, alta e mai grea”, spune Adrian, care zilnic lucrează la matematică.

Băiatul spune că merge la meditații în fiecare săptămână, dar cu banii dați la meditații ar fi putut face altceva. „Părinții mei nu m-au lăsat să mă angajez, mi-au dat bani de meditații, dar vorba aia m-au ținut până la 20 de ani cât să mă țină?”, spune Adrian. După ce va trece BACALAUREATUL 2013, băiatul vrea să dea la facultate.

Mulți dintre elevii picați în anii trecuți la examen merg la centrul de pregătire pentru BACALAUREATdin București. „Avem mai multe tipuri de elevi, unii care s-au angajați, alții care și-au continuat studiile la postliceal, iar alții care doar învață”, spune Rit Cazacu, de la Centrul de pregătire pentru Bac.

Părinții elevilor care n-au trecut Bacalaureatul sunt și mai îngrijorați decât copiii lor. Alis Radu spune că a trimis-o pe fiica ei la medidații începând din ianuarie. „A picat la matematică în vară, dar subiectele au fost foarte grele și a picat. La fel și în toamnă, iar după asta am zis că trebuie să-și continue studiile și am trimis-o la postliceal la cursuri sanitare, unde s-a putut înscrie fără Bacalaureat”, a spus Alis Radu.

Profesorii care îi pregătesc pe elevii picați pentru BACALAUREAT 2013 arată că multe dintre subiecte de la matematică au fost și neclar formulate. „Pentru că Uniunea Europeană ne-a zis să legăm învățământul de practică, atunci am început să facem asta și în cazul problemelor, dar multe dintre acestea erau neclar formulate. Iar acest lucru i-a omorât pe elevii de la tehnologic”, a spus Mihaela Berindeanu, profesoară de matematică la Colegiul de Mecanică Fină din Capitală.

În ultimii trei ani, odată cu introducerea camerelor video în sălile de examen, numărul elevilor care au picat examenul de BACALAUREAT a crescut de la an la an. Dacă peste 63.000 nu au luat Bac-ul după prima sesiune, în 2011 și 2012 numărul acestora s-a dublat – aproximaiv 120.000 de elevi au picat.

PENTRU COMENTARII, VĂ AȘTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK – GANDUL EDUCATIE

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Detalii terifiante din ancheta crimei de la Brăila! Unde a fost descoperit ADN-ul suspectului care...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în...
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Un fost astronaut NASA ar putea fi următorul președinte al Statelor Unite