Prima pagină » Știri » REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012. ADMITERE LA LICEU. Cum se desfășoară repartizarea computerizată în licee

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012. ADMITERE LA LICEU. Cum se desfășoară repartizarea computerizată în licee

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012. ADMITERE LA LICEU. Cum se desfășoară repartizarea computerizată în licee
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012. ADMITERE LA LICEU

După ce au văzut care sunt primele REZULTATE de la examenul de EVALUARE NAȚIONALĂ 2012, absolvenții claselor a VIII-a trebuie să facă opțiunile în vederea ADMITERII LA LICEU.

Elevii vor fi repartizați printr-un sistem computerizat în liceele din România în funcție de medii și de opțiunile menționate în fișa de înscriere, pe care trebuie să o completeze în perioada 5 – 8 iulie. Eventualele greșeli vor putea fi corectate în perioada 6 – 9 iulie.

Descarcă fișa de înscriere în liceu

Harta celor mai bune 20 de licee din România

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012. Primele rezultate afișate online

Repartizarea computerizată va avea loc pe data de 14 iulie. Elevii vor afla în ce liceu au fost repartizați pe data de 15 iulie, atunci când rezultatele vor fi afișate la școlile generale unde au susținut examenul.

Care sunt criteriile de repartizare a elevilor în licee

Repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a în diferite licee din țară și la diferite specializări se face pe baza opțiunilor menționate de ei în cadrul fișei de înscriere și în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Astfel, prin sistemul computerizat se vor repartiza elevii începând cu cel care a obținut cea mai mare medie și ajungând până la cel care a obținut cea mai mică medie, la una dintre opțiunile înscrise în fișă.

Criteriile după care se face ordonarea descrescătoare a absolvenților sunt media de admitere, media obținută în urma susținerii probelor cuprinse în evaluarea națională 2012, media generală cu care elevul a absolvit clasele V-VIII și notele obținute la probele de limba și literatura română, matematică și limba maternă, respectiv cea la proba de verificare a cunoștințelor la o limbă străină, în cazul celor care își doresc să fie admiși în clase bilingve.

Pentru a se asigura că vor opține un loc în liceul în care doresc să își continue studiile, elevii trebuie să acorde o atenție deosebită modului în care completează fișa de înscriere pentru că prima opține exprimată va fi luată în considerare înaintea tuturor celorlalte opțiuni.

În cazul în care ea este validă și există locuri libere în liceul respectiv elevul este admis automat la această opține. În cazul în care nu mai există locuri în liceul respectiv, se va trece la verificarea opțiunii a doua și așa mai departe.

Pentru a evita neplăcerile elevii sunt sfătuiți de către reprezentanții Ministerului Educației să completeze cât mai multe opțiuni în fișa de înscriere pentru a se asigura că nu vor rămâne nerepartizați.

Dacă se întâmplă ca un elev să se confrunte totuși cu o astfel de situație, el va putea să participe la o sesiune de admitere care va avea loc ulterior și care se va face doar pe baza locurilor rămase libere după încheierea primei sesiuni.

Citește și