REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012. Autoritățile au demarat anchete în urma unor suspiciuni de fraudă

Publicat: 05 07. 2012, 16:08
Actualizat: 08 01. 2013, 01:46

După încheierea examenului de EVALUARE NAȚIONALA 2012 au apărut și primele suspiciuni de fraudă. Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a demarat o serie de anchete în câteva unități școlare și anunță sancțiuni drastice dacă se găsesc nereguli.

În urma REZULTATELOR de la  EVALUARE NAȚIONALĂ 2012, profesori supraveghetori din județul Vaslui ar putea fi sancționați după ce conducerea învățământului vasluian a primit o serie de sesizări cu privire la posibile fraude care ar fi avut loc în unele școli din județ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012 – TOATE JUDEȚELE

Un caz concret sesizat pe forum ar fi la Todirești, unde camerele de supraveghere au fost obturate și există suspiciunea că profesorii supraveghetori i-ar fi ajutat pe elevi la rezolvarea subiectelor

„Va fi o analiză foarte serioasă a ceea ce a însemnat organizarea examenului de evaluare națională. Se vor face verificări pe fiecare unitate de învățământ în parte, cu vizionarea înregistrărilor din sălile de clasă. Există suspiciuni de fraudare a examenului, în urma unor sesizări, și de aceea trebuie clarificată situația, inclusiv la Todirești. Evident că aceste anchete se vor lăsa și cu sancțiuni în rândul profesorilor dacă vor exista dovezi concrete de fraudă, și acestea vor fi dintre cele mai dure”, a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Dacă se vor găsi dovezi de fraudare a examenului de EVALUARE NAȚIONALĂ 2012, profesorii supraveghetori riscă, pe lângă interzicerea pe viitor de a mai face parte din astfel de comisii, afectarea calificativelor pe anul școlar care s-a încheiat.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012. Primul județ care a publicat ierarhia elevilor după media de admitere

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012. TOATE JUDEȚELE