REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012 – CALENDARUL ADMITERII ÎN LICEU 2012. Peste 160.000 de elevi sunt așteptați să se înscrie la liceu

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012 - CALENDARUL ADMITERII ÎN LICEU 2012. Peste 160.000 de elevi sunt așteptați să se înscrie la liceu
Publicat: 05/07/2012, 16:08
Actualizat: 05/07/2012, 16:17

În urma EXAMENULUI DE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012, peste 160.000 de elevi sunt așteptați, începând de joi, să se înscrie la ADMITEREA ÎN LICEE 2012, prima etapă de repartizare computerizată urmând să aibă loc în 14 IULIE, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS).

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012 – TOATE JUDEȚELE

Astfel, în intervalul 5-8 IULIE, este programată completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de dirginți. Fișele se completează la școala unde candidatul a absolvit clasa a VIII-a.

În același interval, își completează fișele de înscriere absolvenții proveniți din alte județe, la centrul special desemnat din județul pentru care solicită înscrierea.

În perioada 6-9 iulie, va avea loc verificarea, de către părinți și candidați, a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator.

La 13 iulie, este programată ultima corectare a erorilor și confirmarea încheierii modificărilor operate în fișele de înscriere.

În 14 iulie, va avea loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2012-2013.

Repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile din fișa de înscriere. Media de admitere este media artimetică dintre media generală a anilor de gimnaziu și media de la examenul de evaluare națională.

În 15 iulie, vor fi afișate, în unitățile de învățământ gimnazial, listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/municipiul București.

La 16 iulie, este programată afișarea de către fiecare unitate de învățământul liceal a listei candidaților repartizați în acea unitate.

În perioada 16-26 iulie, absolvenții vor depune dosarelor de înscriere în unitățile de învățământ la care au fost repartizați.

A doua repartizare computerizată va avea loc în 23 iulie. La această etapă vor fi distribuiți candidații care nu au participat la prima repartizare, cei rămași nerepartizați după prima etapă a admiterii, candidații care au fost respinși la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini, precum și care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă.

În intervalul 27-30 iulie, comisiile județene de admitere rezolvă situațiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată.

În zilele de 6 și 7 septembrie va avea loc repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare.

Calendarul prevede și repartizarea candidaților pentru învățământul seral și pentru cel cu frecvență redusă, care avea loc în perioada 24-26 iulie.

La admiterea de anul trecut, Colegiul Național „Sfântul Sava” din București a fost lider în clasamentul primelor zece licee din România, alcătuit după media ultimului admis. La „Sfântul Sava”, această medie a fost de 9,60. Următoarele în clasament au fost colegiile naționale „Mihai Viteazul” și „Gheorghe Lazăr”, ambele tot din Capitală, unde ultima medie a fost 9,52, potrivit statisticilor MECTS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
O jurnalistă din Marea Britanie, despre Bucureşti: "Un amestec tentant de clădiri medievale, neoclasice, din...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ies la lumină ipoteze tulburătoare în cazul bărbatului găsit cu capul strivit între Agigea și...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Un urs care a intrat în Grădina Zoologică din Târgu Mureş, omorând căprioare şi emu,...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
S-a dat ordin LA GRANIȚA cu România. Au primit interzis chiar astăzi, 7 IULIE
George Simion, botez fără brânză de la Becali. Cine i-a schimbat meniul
Cum arată „cea mai sexy cerșetoare fără adăpost” și ce face tânăra în fiecare seară,...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Microbiomul fericit: cum avem grijă de „vietățile” din și de pe corpul nostru?
×