REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012 – CALENDARUL ADMITERII ÎN LICEU 2012. Peste 160.000 de elevi sunt așteptați să se înscrie la liceu

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012 - CALENDARUL ADMITERII ÎN LICEU 2012. Peste 160.000 de elevi sunt așteptați să se înscrie la liceu
Publicat: 05/07/2012, 16:08
Actualizat: 05/07/2012, 16:17

În urma EXAMENULUI DE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012, peste 160.000 de elevi sunt așteptați, începând de joi, să se înscrie la ADMITEREA ÎN LICEE 2012, prima etapă de repartizare computerizată urmând să aibă loc în 14 IULIE, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS).

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012 – TOATE JUDEȚELE

Astfel, în intervalul 5-8 IULIE, este programată completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de dirginți. Fișele se completează la școala unde candidatul a absolvit clasa a VIII-a.

În același interval, își completează fișele de înscriere absolvenții proveniți din alte județe, la centrul special desemnat din județul pentru care solicită înscrierea.

În perioada 6-9 iulie, va avea loc verificarea, de către părinți și candidați, a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator.

La 13 iulie, este programată ultima corectare a erorilor și confirmarea încheierii modificărilor operate în fișele de înscriere.

În 14 iulie, va avea loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2012-2013.

Repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile din fișa de înscriere. Media de admitere este media artimetică dintre media generală a anilor de gimnaziu și media de la examenul de evaluare națională.

În 15 iulie, vor fi afișate, în unitățile de învățământ gimnazial, listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/municipiul București.

La 16 iulie, este programată afișarea de către fiecare unitate de învățământul liceal a listei candidaților repartizați în acea unitate.

În perioada 16-26 iulie, absolvenții vor depune dosarelor de înscriere în unitățile de învățământ la care au fost repartizați.

A doua repartizare computerizată va avea loc în 23 iulie. La această etapă vor fi distribuiți candidații care nu au participat la prima repartizare, cei rămași nerepartizați după prima etapă a admiterii, candidații care au fost respinși la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini, precum și care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă.

În intervalul 27-30 iulie, comisiile județene de admitere rezolvă situațiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată.

În zilele de 6 și 7 septembrie va avea loc repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare.

Calendarul prevede și repartizarea candidaților pentru învățământul seral și pentru cel cu frecvență redusă, care avea loc în perioada 24-26 iulie.

La admiterea de anul trecut, Colegiul Național „Sfântul Sava” din București a fost lider în clasamentul primelor zece licee din România, alcătuit după media ultimului admis. La „Sfântul Sava”, această medie a fost de 9,60. Următoarele în clasament au fost colegiile naționale „Mihai Viteazul” și „Gheorghe Lazăr”, ambele tot din Capitală, unde ultima medie a fost 9,52, potrivit statisticilor MECTS.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Viktor Orban le spune opozanților să se mute în România. „Când vă întoarceți, putem vorbi”....
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Cele mai sigure țări în care să te afli în cazul izbucnirii celui de-al Treilea...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
În urmă cu 50 de ani, două surori au ieșit la o pizza și nu...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Alegeri SUA 2024 LIVE TEXT. Donald Trump vs. Kamala Harris, o confruntare istorică ce va...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Data la care se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției 2024. Ce surprize au...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Toți proprietarii de mașini trebuie să declare la primărie. Este obligatoriu în România
Primești amendă pe loc și ai probleme mari cu vecinii. Regula pe care mulți proprietari...
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Universitățile din Anglia cresc taxele pentru studenți pentru prima oară în aproape un deceniu