Prima pagină » Știri » Robert Negoiță, acuzat că și-a plagiat doctoratul

Robert Negoiță, acuzat că și-a plagiat doctoratul

Robert Negoiță, acuzat că și-a plagiat doctoratul
Primarul sectorului 3, Robert Negoiță (PSD), și-a plagiat cap-coadă lucrarea de doctorat pe care și-a susținut-o în 2012 la Academia de Poliție, sub coordonarea profesorului Ioan Dascălu, conform unei analize pressone.ro.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3, este acuzat că și-a plagiat integral teza de doctorat. Lucrarea de 310 pagini, care i-a adus titlul de doctor în Științe Juridice, este copiată cap-coadă din alte lucrări, fără folosirea ghilimelelor sau citării corespunzătoare, conform unei analize pressone.ro.

Robert Negoiță a devenit doctor în 2012, după ce și-a luat bacalaureatul la vârsta de 31 de ani. El și-a susținut doctoratul la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, sub coordonarea profesorului universitar Ioan Dascălu, fost decan al Facultății de Drept de la Universitatea Bioterra.

Deși a fost susținut la Academia de Poliție, lucrarea lui Negoiță abordează un subiect economic: „Criza economico-financiară și impactul acesteia asupra echilibrului social”, mai arată sursa citată.

Negoiță copiază texte scrise Nouriel Roubini, Mugur Isărescu, Cristian Păun, dar și zeci de pagini de articole apărute în presă. Primarul copiază și din lucrările fostului rector al Academiei de Poliție, Costică Voicu, acesta fiind chiar referent în comisia de doctorat în fața căreia Negoiță și-a susținut lucrarea.

Robert Negoiță și profesorul care i-a coordonat lucrarea, Ioan Dascălu, riscă să fie acuzați de fals în acte publice, mai scrie sursa citată, pentru că au semnat o declarație pe propria răspundere prin care și-au asumat originalitatea tezei de doctorat.

Robert Negoiță candidează pentru un nou mandat de primar al sectorului 3, din partea PSD. El este cel mai mare datornic persoană fizică la statul român, cu datorii evaluate de ANAF la peste 51 de milioane de euro. Negoiță este de asemenea urmărit penal de DNA pentru evaziune fiscală în legătură cu 1.250 de apartamente pe care le-a vândut „pe persoană fizică”, fără să plătească TVA, ceea ce a dus la un prejudiciu evaluat la 77 de milioane de lei.

Citește și