Robert Turcescu: Aștept să ajung în fața unei autorități judecătorești oficiale. Voi spune adevărul

Publicat: 25 09. 2014, 08:11

„Dacă s-a sesizat Parchetul General și voi primi o invitație de la Parchetul General, mă voi supune”, a adăugat Turcescu. Procurorul General, Tiberiu Nițu, a declarat că Parchetul General analizează cazul lui Robert Turcescu. „Evaluăm împrejurarea și situația creată. Dacă această situație este de natură să constituie sau să ne ducă pe noi la concluzia că sunt indicicii cu privire la săvârșirea unei infracțiuni, ne sesiză. Dacă nu, nu ne sesizăm”, a declarat Tiberiu Nițu după ședința Consiliului Superior al Magistraturii.

Robert Turcescu a afirmat că zilele care au urmat „deconspirării” sale ca ofițer acoperit au fost „cele mai frumoase zile” ale sale, după cea în care i s-a născut copilul. „Mă simt un om liniștit, cu ajutorul lui Dumnezeu voi fi liniștit”, susține acesta. El considerew că este dreptul fiecăruia să îl judece. „Le mulțumesc tuturor, îi rog numai să judece ei înșiși și, în ceea ce mă privește, sper să am parte de un judecător drept”.

Întrebat de planurile sale de viitor, Turcescu a evitat răspunsul. „Deocamdată mă pregătesc să culeg vița de vie din curte că au început să cadă boabele”.

Duminică, 21 septembrie, Robert Turcescu a publicat pe blogul personal o postare în care susținea că a fost locotentent-colonel sub acoperire. El a publicat și câteva documente printre care și un livret militar, iar apoi a susținut că a fost ofițer acoperit și în direct la postul B1 Tv.