Rolling Stones, Madonna și Samuel L. Jackson au intrat în Guinness Book

Publicat: 15 02. 2012, 10:30
Actualizat: 20 04. 2012, 16:51
Veteranii rock-ului britanic din trupa Rolling Stones, cântăreața americană Madonna și actorul american Samuel L. Jackson se numără printre celebritățile înscrise în cea mai recentă ediție a Guinness World Book, care va fi lansată pe piață vineri.

Veteranii rock-ului britanic din trupa Rolling Stones, cântăreața americană Madonna și actorul american Samuel L. Jackson se numără printre celebritățile înscrise în cea mai recentă ediție a Guinness World Book, care va fi lansată pe piață vineri, informează Reuters.

Trupa Rolling Stones se poate lăuda cu turneul mondial cu cele mai mari încasări, "A Bigger Bang", care a obținut câștiguri de 437 de milioane de dolari.

Madonna este artista cu cele mai mari câștiguri, după ce a obținut aproape 200 de milioane de dolari în urma celor 60 de concerte organizate în cadrul turneului său mondial de promovare a albumului "Confessions on a Dance Floor". Un calcul matematic indică faptul că starul a câștigat peste 3 milioane de dolari pe concert.

Jamiroquai este trupa care a susținut concertul la cea mai mare înălțime, 10.675 de metri, într-un avion Boeing 737 modificat special pentru acest eveniment.

Cântăreața de origine georgiană Katie Melua și trupa sa au stabilit recordul în materie de concerte subacvatice, după ce au susținut un spectacol la o adâncimea de 303 metri sub nivelul mării, pe o platformă petrolieră de pe coasta Norvegiei.

Unele recorduri nu au putut fi doborâte: hitul lui Bing Crosby "White Christmas", lansat în 1942, deține încă recordul de cea mai bine vândută melodie, cu 50 de milioane de copii.

2007 este anul în care s-au lansat cele mai multe părți finale ale unor trilogii, "Omul Păianjen", "Shrek", "Pirații din Caraibe", "Ultimatumul lui Bourne" și "Ora de vârf".

Actorul care a obținut cele mai mari încasări de box office din toate timpurile este Samuel L. Jackson. Cele 75 de filme în care a jucat actorul american au avut încasări de 7,84 de miliarde de dolari la nivel mondial.