Româncă în Marea Britanie, condamnată la închisoare pentru o „farsă”. Ce a putut să facă femeia e de neimaginat!

Publicat: 25 09. 2020, 11:17
Actualizat: 25 09. 2020, 12:03

O româncă din Marea Britanie a fost condamnată la închisoare după ce i-a făcut o „farsă” șefei sale, punându-i o substanță toxică în cafea.

Aurora Iacomi, în vârstă de 32 de ani, a mărturisit în timpul procesului că a turnat detergent în cafeaua șefei sale pentru a-i face o „farsă”. Totuși, anchetatorii și Londra au ajuns la altă concluzie – femeia a făcut un asemenea gest pentru că voia să se răzbune pe Angelina Raychinova, superioasa sa, după ce aceasta o criticase în fața colegilor.

Româncă, care este stabilită în Redbridge de mai mulți ani, a fost condamnată la 10 luni de închisoare, după ce a fost găsită vinovată de administrarea unei substanțe nocive, relatează BBC.

Româncă în Marea Britanie, condamnată la închisoare pentru o „farsă”

În cadrul procesului, atât acuzata, Aurora Iacomi, când și victima, Angelina Raychinova, au fost audiate și astfel autoritățile au stabilit că acestea aveau un „istoric lung de tensiuni legate de relațiile de muncă”. Cele două lucrau împreună la o firmă de curățenie.

Pe 22 aprilie, Raychinova a mustrat-o pe Iacomi în fața celorlalți colegi. Acest lucru a făcut-o pe româncă să se simtă „umilită”, potrivit mărturisilor făcute în timpul procesului. Ulterior, Raychinova și-a lăsat cana de cafea în camera unde stăteau angajații firmei de curățenie.

„Când s-a întors, a luat o înghițitură din cafea, a simțit imediat o senzație de arsură pe buze și a scuipat conținutul”, a declarat procurorul Philip Allman.

Raychinova „mirosea a lichid de curățare”, a mai explicat acesta, despre care s-a aflat ulterior că era Graffi Green – un „lichid de curățare pentru ștergerea graffitiurilor”.

Pe imaginile surprise de camerele de supraveghere, Iacomi apare „ținând o sticlă de plastic și mutând-o către locul în care se afla recipientul de cafea”.

Răzbunarea, bat-o vina!

Procurorul a mai declarat instanței că Iacomi a primit cursuri de instruire cu privire la substanțele periculoase și la „pericolul pe care îl reprezintă”.

Judecătorul Benedict Kelleher a declarat că este „clar” că Iacomi s-a simțit „tratată pe nedrept” de către victima ei și că a avut resentimente. Acțiunile ei au fost „premeditate” și au fost făcute cu intenția să provoace „ceva rău”, a mai susținut acesta. Judecătorul a subliniat că Iacomi „nu știa nivelul de risc” la care o expunea pe șefa ei, Raychinova. Iacomi, care nu a avut condamnări anterioare și a fost susținută de sora ei în instanță, a pledat vinovată pe data de 22 mai.