Româncă minoră arestată în Spania, după ce și-a abandonat copilul nou-născut într-un tomberon

Publicat: 15 02. 2012, 11:44
Actualizat: 25 03. 2012, 11:46
Poliția spaniolă a arestat marți o româncă minoră, care la 2 ianuarie și-a abandonat copilul nou-născut într-un container de gunoi, în orașul Almeria (provincia Andaluzia, sud), relatează publicația Ideal, în ediția electronică.

Poliția spaniolă a arestat marți o româncă minoră, care la 2 ianuarie și-a abandonat copilul nou-născut într-un container de gunoi, în orașul Almeria (provincia Andaluzia, sud), relatează publicația Ideal, în ediția electronică. Minora de naționalitate română se află în prezent la sediul poliției și ulterior va fi deferită procuraturii pentru minori, potrivit unui comunicat al poliției.

Poliția din Almeria a identificat-o pe mama copilului cu ajutorul infirmeriei din cadrul spitalului Torrecardenas, comparând datele minorei cu cele ale femeilor care au născut în ultimele zile. Agenții de poliție nu au vrut să ofere detalii referitor la acest caz, însă una dintre ipoteze evocă posibilitatea ca tatăl copilului să fie fiul proprietarului serei unde lucra fata, din localitatea El Ejido.

Copilul găsit la 2 ianuarie într-un tomberon a fost transportat la spitalul din Torrecadenas, cu hipotermie. Medicii care i-au acordat îngrijiri au precizat că, dacă micuțul ar fi rămas încă 15 minute în container, ar fi murit.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro