Prima pagină » Știri » Români aparent sănătoși, uciși de COVID-19! Explicațiile unui expert în sănătate

Români aparent sănătoși, uciși de COVID-19! Explicațiile unui expert în sănătate

Români aparent sănătoși, uciși de COVID-19! Explicațiile unui expert în sănătate

Tot mai mulți adulți din România mor de COVID-19 fără a avea alte boli grave.

Expertul în sănătate Ioana Stăncel a explicat care sunt situațiile în urma cărora se poate ajunge la decesul adulților aparent sănătoși.

„Virusul nu mai răspunde la tratament”

„În primul rând, virusul se manifestă în furtuna antinflamatorie, care duce la manifestările violente care nu mai răspund la tratament. Sau oamenii ajung prea târziu la spital, iar schemele terapeutice nu mai sunt eficiente. Chiar dacă se aplică tot ce este eficient ca tratament în această boală, persoana nu răspunde”, a afirmat expertul Ioana Stăncel la Digi24.

Români „aparent sănătoși”, neduși la doctor

De asemenea, mulţi oameni sunt „aparent sănătoşi”, dar în România numărul celor care îşi verifică starea de sănătate constant este destul de redus.

„Trebuie avut în vedere că în cazul unei mari părţi a adulţilor aparent sănătoşi, supravegherea stării de sănătate privind bolile cronice nu e cea mai bună. Avem adulţi aparent sănătoşi, care, în realitate, au afecţiuni cardio-vasculare, diabet, boli supraponderale. Chiar dacă nu sunt diagnosticate, aceste afecţiuni există şi, pe acest teren, infecţia are alte forme de manifestare, astfel că pacientul răspunde mult mai greu la tratament”, afirmă expertul.

„Nu mi se poate întâmpla mie…”

Nu în ultimul rând, potrivit Ioanei Stăncel, există adulţii sănătoşi care cred că sunt invincibili, cei care tratează cu ignoranță manifestările sau le pun pe seama altor afecţiuni şi ajung prea târziu la spital.

Beatrice Mahler, sfaturi pentru pacienții COVID-19 care se tratează acasă: „În cazul în care saturația scade sub 93…”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, a vorbit despre criza pandemică și a oferit sfaturi pentru pacienții bolnavi de COVID.

Mahler are și o veste bună: Numărul de infectări a rămas oarecum într-o zonă de platou.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și