România a inclus 32 de state pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat, printre care SUA, Franța, Spania si Marea Britanie, au anunțat, marți seară, autorităților din țara noastră. Lista va intra în vigoare de la data de 15 octombrie, ora 00.00.
„Se păstrează aceleași reguli. Revenirea din aceste țări impune un test negativ dacă rămân în România doar trei zile, iar dacă durata este mai mare se intră în carantină 14 zile, cu posibilitatea efectuării unui test a opta zi, și în cazul în care testul e negativ se iese din carantină la zece zile”, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
Potrivit Digi 24, lista cuprinde următoarele țări: Andorra, Israel, Muntenegru, Cehia, Polinezia Franceza, Guam, Argentina, Belgia, Bahrainm, Olanda, Bahamas, Aruba, Gibraltar, Spania, Costa Rica, Franța, Republica Moldova, Marea Britanie, Islanda, Puerto Rico, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Armenia, Liban, Capul Verde, Panama, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Columbia, Kuweit, Brazilia, Malta și Oman.
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus.
Au fost înregistrate 158 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 77 abţineri, relatează Agerpres.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice, precum şi personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii SARS-CoV-2.
Tot astăzi, Camera Deputaților a adoptat și un proiect de lege care prevede acordarea unui pachet minimal de servicii sociale fiecărui copil şi familiei acestuia. Pachetul include servicii de bază şi de informare în domeniul sănătăţii, educaţiei şi protecţiei sociale.
Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților are ca obiect de reglementare completarea Legii asistenţei sociale nr.292/2011, în sensul reformării sistemului de protecţie socială la nivel naţional.