„Regret că și noi ne aflăm astăzi între instituțiile care, din păcate, riscă să dezangajeze fonduri europene, vorbim de fonduri în valoare de peste 500 de milioane de lei. Motivul pentru care riscăm – am spus riscăm, pentru că vom depune toate eforturile ca să ne limităm acest risc – dar riscul provine din faptul că proiectele finanțate riscă să nu poată fi puse în funcțiune până la 31 decembrie 2015. Sunt convins că o evaluare mai din timp a acestei situații ar fi permis poate identificarea unor măsuri mai potrivite și să creștem gradul (de absorbție, n.r.) cu certitudine. 500 de milioane de lei este o sumă apreciabilă”, a declarat vineri Grigorescu, într-o conferință de presă.
El a precizat că a discutat pe această temă și cu ministrul Fondurilor Europene.
„Din nefericire, acești bani sunt destinați, în mare parte, autorităților publice locale. Este cu atât mai îngrijorător și trist”, a spus Grigorescu.
Premierul Dacian Cioloș a declarat în fața Parlamentului, la acordarea votului de învestitură, că România înregistrează mari restanțe în atragerea de fonduri europene din perioada precedentă, exercițiul financiar 2007-2013, cu o restanță de 30% din totalul fondurilor, iar actualul Guvern nu va putea face minuni pentru a evita „o dezangajare totală”.