Prima pagină » Știri » România TV, amendată cu 30.000 de lei din cauza limbajului injurios al lui Corneliu Vadim Tudor

România TV, amendată cu 30.000 de lei din cauza limbajului injurios al lui Corneliu Vadim Tudor

România TV, amendată cu 30.000 de lei din cauza limbajului injurios al lui Corneliu Vadim Tudor
CNA a decis, marți, să amendeze România TV cu 30.000 de lei, din cauza limbajului injurios folosit de Corneliu Vadim Tudor la adresa lui Miron Cozma și a lui William Brânză, în emisiunea "Ediție specială" din 26 iunie.

CNA a decis, marți, să amendeze România TV cu 30.000 de lei, din cauza limbajului injurios folosit de Corneliu Vadim Tudor la adresa lui Miron Cozma și a lui William Brânză, în emisiunea „Ediție specială” din 26 iunie.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ședința de marți, emisiunea „Ediție specială” difuzată pe 26 iunie, de la ora 22.00, pe România TV. Emisiunea a fost moderată de Cristina Șincai, iar în studio a fost prezent, printre alții, și Miron Cozma, în timp ce Corneliu Vadim Tudor a intervenit telefonic în timpul emisiunii.

Moderatoarea a citit o stenogramă WikiLeaks, în care apărea și numele lui Corneliu Vadim Tudor. Acesta a fost unul dintre subiectele abordate în timpul emisiunii.

Conform monitorizării CNA, în emisiune, Vadim Tudor i-a spus lui Miron Cozma că este „derbedeu”, „vagabond”, „analfabet” și „idiot”.

La propunerea membrului CNA Radu Călin Cristea, televiziunea România TV a fost amendată cu 30.000 de lei.

„Asistăm la un recital încărcat de injurii”, a spus Radu Călin Cristea, precizând că moderatorul „se face că este moderator”.

Sancțiunea a fost aplicată cu unanimitate de voturi (Radu Călin Cristea, Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea).

Amenda a fost aplicată pentru încălcarea articolului 34, alineatul 1 din Cod – „(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine” – și a articolului 40, alineatele 2 și 3 din Cod – „(2) Moderatorii programelor au obligația să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmațiile acuzatoare sau să indice, cel puțin, probele care le susțin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzațiile. (3) Moderatorii programelor au obligația să nu folosească și să nu permită invitaților să folosească un limbaj injurios sau să instige la violență”.

Citește și