„Ca beneficiar, o să terminăm acest dosar al spitalelor regionale. (…) Am început deja negocierile legate de locație, locațiile sunt. N-a existat un consens pe plan local, din păcate, și ani de zile politicienii locali s-au ciondănit câteodată în unele locuri pentru a pune o locație sau alta, dar acum în principiu eu știu că cele trei locații sunt deja stabilite. Mai trebuie foarte puțin, ne lipsește această hartă a nevoilor medicale”, a declarat Dîncu la Palatul Parlamentului, după ce a participat la o conferință despre impactul POR 2007 – 2013.
Mnistrul a mai spus că există deja o echipă interministerială care lucrează la acest proiect și că o hartă a nevoilor medicale va fi terminată până în luna iunie.
„Avem o echipă care se ocupă de problema spitalelor regionale, deja avem o echipă care lucrează la harta nevoilor pentru servicii medicale pentru cele trei locații. Cred că asta se va termina până în luna iunie cel târziu. Celelalte elemente care țin de greutatea de a implementa și care erau legate de unitatea de implementare de la Ministerul Sănătății, care nu putea să funcționeze cu doi oameni, au fost transferate spre Ministerul Fondurilor Europene împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale”, a mai spus Dîncu.
De asemenea, fostul ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea, a declarat joi că responsabilitatea pentru întârzieri aparține autorităților locale, care ” încă nu s-au hotărât pe ce amplasament să fie fie ridicate aceste obiective”.
„(Problema – n.r.) trebuia rezolvată. Astăzi nu vorbesc de vina nimănui. Am zis să fim foarte pozitivi, toată lumea să pună umărul, să cheme autoritățile locale din cele trei orașe – Cluj, Iași și Craiova și împreună să găsească o soluție să depășească stadiul de adrese trimise de la unii la alți”, a declarat fostul ministru.
Comisarul european Corina Crețu a anunțat că 150 de milioane de euro, destinați construcției a trei spitale regionale în România, așteaptă încă la Bruxelles, pentru care „nici măcar amplasamentele nu au fost definitivate”.