Prima pagină » Știri » Românii au refuzat să muncească pentru salariul minim la această fabrică de textile deschisă în Bărbătești-Vâlcea. La scurt timp, patronul a primit un telefon din partea Ambasadei Republicii Bangladesh

Românii au refuzat să muncească pentru salariul minim la această fabrică de textile deschisă în Bărbătești-Vâlcea. La scurt timp, patronul a primit un telefon din partea Ambasadei Republicii Bangladesh

Românii au refuzat să muncească pentru salariul minim la această fabrică de textile deschisă în Bărbătești-Vâlcea. La scurt timp, patronul a primit un telefon din partea Ambasadei Republicii Bangladesh
Locuitorii din Bărbătești (județul Vâlcea) refuză să se angajeze la fabrica de confecții textile din comună, deoarece salariul este cel minim pe economie, scrie Adevărul.

„Când am adus acest investitor în Bărbătești, am crezut că se vor bate oamenii pe cele 300 de locuri de muncă. Din păcate, nu a fost așa. Fabrica are acum doar 28 de angajați din toată zona, de pe lângă Horezu. Degeaba am lipit afișe prin stațiile de autobuz și am mers prin comune, pe la primării, să le spunem că avem locuri de muncă, că organizăm cursuri de calificare. N-a venit nimeni, oamenii nu vor să muncească”, a declarat primarul Constantin Banacu.

Deranjat că locuitorii din comuna pe care o păstorește nu vor să se angajeze la fabrica de confecții textile, care va produce haine pentru englezi, primarul Banacu a cerut ajutor din străinătate, iar răspunsul a fost prompt: Bangladeshul ar putea trimite la Bărbătești câteva zeci de muncitoare.

„La o întâlnire a Camerei de Comerț și Industrie, am zis că suntem dispuși să apelăm și la forță de muncă din China sau Filipine. La scurt timp am primit un telefon din partea unui reprezentant al Ambasadei Republicii Bangladesh în România. Mi-a spus că ei au oameni în Pitești și în alte câteva orașe, și că ar putea trimite și la noi muncitoare, că sunt foarte  bune în domeniul confecțiilor textile. M-aș bucura să aducă măcar 50 sau 60 de persoane, că avem unde să le cazăm”, a declarat Banacu, conform Adevărul.

Pentru munca prestată, muncitoarele din Bangladesh ar urma să primească salariul minim pe economie, dar și bonuri de masă și cazare în două școli dezafectate din comună.

Autor

Citește și