Românii care au renunțat la viața lor comodă pentru a le da elevilor defavorizați șansa la o educație de calitate

Publicat: 10 07. 2015, 09:47
Actualizat: 11 07. 2015, 15:21

În cadrul proiectului, Teach for Romania  a pregătit 18 profesori cărora le acordă burse pentru a preda la școlile din zonele defavorizate și la școlile care au probleme cu abandonul școlar. Cei 18 profesori  predau în 15 școli din 7 județe ale țării, influențând 2.600 de copii. Fiecare dascăl pregătit în cadrul proiectului are propria lui metodă de predare care pune accent pe creativitatea elevilor.

Profesorii din programului Teach for Romania sunt selectați în urma unui proces riguros. Ulterior, ei predau  2 ani la clasă și sunt expuși unui proces de învățare continuă și beneficiază de sprijin personalizat prin coaching și mentorat din partea celor mai importanți lideri în educație în România. De asemenea, profesorii participă la conferințe naționale despre leadership și educație și la conferințe internaționale, organizate în rețeaua Teach for All, o rețea internațională de pregătire a profesorilor.

După o experiență de  2 ani în sistemul de învătământ, profesorii devin membri ai rețelei naționale de Alumni Teach for Romania și ai rețelei internaționale de Alumni Teach for All.  La nivel internațional, cei mai buni Alumni Teach for All ocupă în prezent poziții precum CEO în organizații din rețeaua Teach for All sau creatori și managing partners de școli private.

Academie pentru pregătirea a 30 de profesori

Anul acesta, Teach for Romania organizează a doua ediție a Academiei de Leadership și Pedagogie în perioada 5 iulie – 13 august 2015.  În cadrul acesteia, candidații selectați în urma unui proces riguros și foarte bine structurat de recrutare urmează un program de training de leadership și pedagogie, pentru a avea o pregătire adecvată în momentul când vor ajunge în școlile partenere în care vor preda pentru doi ani.

Astfel, în perioada amintită, Teach for Romania va pregăti alți 30 de profesori care vor preada în viitor în școlile din România. Cei 30 de viitori profesori vor interacționa cu peste 300 de copii cărora le vor preda și pentru care vor organiza ateliere creative timp de două săptămâni pe parcursul lunii august. În cadrul Academiei de Leadership și Pedagogie, viitorii profesori vor urma cursuri teoretice  între 5 și 29 iulie la Universitatea Româno-Americană din București, dar și cursuri practice care se desfășoară începând din data de 30 iulie până pe 13 august la Gârcini – Brașov.