Prima pagină » Știri » Românii pot intra în Bulgaria fără test PCR sau certificat de vaccinare. De când intră în vigoare măsura

Românii pot intra în Bulgaria fără test PCR sau certificat de vaccinare. De când intră în vigoare măsura

Românii pot intra în Bulgaria fără test PCR sau certificat de vaccinare. De când intră în vigoare măsura

Cetățenii români pot intra pe teritoriul Bulgariei fără să aibă nevoie de un test RT-PCR negativ, test antigen, certificat de vaccinare sau care să ateste că au trecut prin boală, informează Radio Bulgaria, citând un ordin al ministrului Sănătății. Restricțiile au fost ridicate începând de joi, 27 mai.

Vecinii de la sud au păstrat însă interdicția de intrare pentru cetățenii din alte țări, considerate de risc, cum ar fi India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Pakistan, Maldives, Brazilia și alte țări din Africa.

Excepție de la această interdicție fac cetățenii bulgari și persoanele cu statut de rezidență permanentă și familiile lor, care vin din zonele interzise. Ei trebuie să stea totuși zece zile în carantină.

Au fost revizuite și condiţiile de intrare în Grecia

Autorităţile elene au revizuit condiţiile de intrare în Grecia, în contextul pandemiei de COVID-19, informează Ministerul Afacerilor Externe. Noile măsuri au intrat în vigoare la data de 14 mai 2021, ora 06.00 şi se aplică până la data de 24 mai 2021, ora 06.00.

Astfel, potrivit noilor măsuri adoptate de autorităţile elene, accesul pe cale rutieră şi aeriană pe teritoriul Republicii Elene va fi permis persoanelor care îndeplinesc cel puţin una dintre următoarele condiţii:

-prezintă rezultatul unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;

-prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin împotriva COVID-19, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la data efectuării rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză;

-prezintă o dovadă emisă de un laborator autorizat din statul de provenienţă, prin care se confirmă faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 şi 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

Radu Cristian ... vezi toate articolele

Citește și