Românii se află pe LOCUL ȘAPTE în Europa la consumul de BERE

Publicat: 03 08. 2018, 20:01

This browser does not support the video element.

Astăzi este sărbătorită ziua internațională a celei mai vândute băuturi alcoolice din lume. Pentru prima dată a fost celebrată în 2008, pe 3 august, în orașul american Santa Cruz, din California, iar de atunci este o tradiție ca în fiecare an berea să fie „cinstită” în prima zi de vineri a lunii august.

 Potrivit InternationalBeerDay.com, berea este celebrata în peste 200 de orașe la nivel mondial, iar petrecerile nu vor fi dedicate doar consumatorilor, ci și celor care muncesc tot anul pentru a o produce. Produsul ocupă al treilea loc în topul mondial al băuturilor, iar apa și ceaiul sunt cele mai consumate lichide în cantități mari.

Originea sa datează încă de acum 6.000 de ani, fiind considerată băutura preferată a zeiței fertilității, iar în prezent este destinată tuturor. O servim în timp ce ne uităm la meciuri, când avem musafiri, la petreceri, la festivaluri, și, mai ales, alături de un grătar.

Conform Asociației Berarii României, țara noastră s-a clasat în 2017 pe locul 7 la nivel european datorită consumului de bere pe cap de locuitor, respectiv 82 de litri și aduce anual peste 530 de milioane de euro la bugetul de stat.

După ce au fost inventați covrigeii frăgeziți cu vin și care conțin semințe de cânepă, recent a fost realizată prima bere cu canabis în Canada. Băutura este parfumată cu acest drog, iar pentru conceperea sa, canadienii au primit o subvenție de 300.000 de dolari de la provincia Ontario, scrie The Guardian.

Însă nu este singura combinație inedită. Favorita amatorilor de „experimente ciudate” a devenit înghețata cu aromă de bere. Ideea a venit după ce iubitorii de dulciuri și-au manifestat dorința de a crea un astfel de desert. Astfel au împăcat setea de băuturi răcoritoare cu preferința pentru dulce.

Sortimente mai tari decât whiskey-ul

Mulți dintre noi credem că berea nu este o băutură atât de tare din punct de vedere al volumului de alcool. Totuși, scoțienii au conceput Armageddon, una dintre cele mai surprinzătoare „creații” – cu 65% volum de alcool.

Pe locul al doilea se află Start The Future, cu 60%, fabricată în Olanda, iar Germania ocupă locul al treilea cu „licoarea fertilității” care are 57%, în timp ce la coada clasamentului este Chocolate Rain, din Statele Unite ale Americii – 19,5% volum alcool, însă este cea mai specială deoarece odata turnată în pahar capătă parfum de vanilie și stafide.

Cele mai multe sortimente ale acestei băuturi sunt regăsite în Belgia, unde exista un număr 1.131 de tipuri de bere, datorită condițiilor meteo ideale pentru cultivarea orzului și hameiului, iar Africa este recunoscută pentru berea de manioc – o plantă care poate fi un element esențial în dieta pentru slăbit a peste 500 de milioane de oameni, scrie descoperă.ro.

Nici cel mai bun prieten al omului nu este neglijat, deoarece compania australiană Paws Point a creat „Dog Beer”, elaborată pe baza unei rețete speciale. Băutura are aromă de carne de vită și conține vitamina E.

 În timp ce bărbații preferă să bea berea, pentru femei acest lichid este unul dintre cele mai bune trucuri pentru bronzul perfect în sezonul estival.

Compania PicoBrew a lansat un aparat cu ajutorul căruia utilizatorii își pot prepara bere singuri acasă. Ingredientele necesare, furnizate de berării de renume, pot fi comandate pe site-ul producătorului.

Dispozitivul, numit Pico Model C, poate prepara 5 litri de bere proaspătă în 2 ore. Consumatorii pot selecta cât de amară va fi băutura prin simpla rotire a unui buton.

 Berea poate fi foarte tare în ceea ce privește volumul de alcool, dar și foarte costisitoare, transmite Saucey.com.

TOP-ul celor mai scumpe beri din lume:

1. LOST ABBEY CABLE CAR KRIEK – doar 750 ml din această băutură costă 923 de dolari

2. BREWDOG END OF HISTORY – care are 55% volum de alcool, 650 ml și costă 765 de dolari

3. SAM ADAMS UTOPIAS – cu un volum de alcool de 28%, iar 750 ml costă 199 de dolari

Țara cu cel mai mare consum de bere din lume este Lituania, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, unde un locuitor bea în medie 910 de beri pe an.

 Articol scris de Denisa Crăciun